Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 6.Uluslararası Ortahisar Halk Oyunları Festivali, Tepebaşı Meydanı'nda düzenlenen final gecesi ile sona erdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş'in ev sahipliğinde düzenlenen festivalin 3.gününe AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Ayıkbaba, Ortahisar Belde Başkanı İbrahim Arslan ile çok sayıda Ortahisarlı vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz festivalde yaptığı konuşmasında; "6. Uluslararası Ortahisar Halk Oyunları Festivalimizde yerli ve yabancı konuklarımızla bir aradayız. Tarihin, medeniyetlerin, turizmin başkenti Kapadokya; Ürgüp’ümüzle, Ortahisar’ımızla, uluslararası etkinliklerimizle dünyaya tanıtılıyor. Dostluğun, kardeşliğin ve barışın merkezinde gerçekleşen bu güzel kültürel etkinliğe imza atan başta Ortahisar Belediye Başkanımız Mustafa Ateş ile emeği geçen herkezi tebrik ediyorum" dedi. 

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz'ün konuşmasını dinlemek için TIKLAYINIZ 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Ukrayna ve Yunanistan’dan gelen halk oyunları ekipleri ile yurt içinde de Ankara Sanat ve Gençlik Kulübü, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin katıldığı Uluslararası Ortahisar Halk Oyunları Festivalinin son gününde ekipler kendi ülke ve yörelerinin oyunlarını sundu. Halk Oyunları gösteriminin ardından ise festivale katılan yurt içi ve yabancı ülke ekiplerine katılım belgeleri ile plaketleri takdim edildi.

Gecede festivalin kapanış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş;“Bu güzel organizasyona katılım gösteren tüm ekiplere teşekkür ediyorum.  Ayrıca Dolu dolu geçen 3 günlük festivalimize yurtdışından gelen konuklarımızı misafir eden Ortahisarlı hemşehrilerime de çok teşekkür ediyor, bu tür etkinliklerin kasabamız tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Fesivalin finalinde Neşehirli yöresel sanatçı Muammer Ünal'da sahne alarak birbirinden güzel hareketli parçalarıyla geceye renk kattı.