Hatırlanacağı üzere Gözyaşı Geceleri tiyatro ekibi daha önce 26 Kasım 2016'da "Son Kale Türkiye" gösterisi için Nevşehir'e gelirken Acıgöl yakınlarında kaza geçirmiş, bu kazada genç tiyatrocu kardeşimiz Muhammed Tiyek hayatını kaybetmişti.

Bu elim kazanın ardından Gözyaşı Geceleri Haşim Ökten öncülüğünde derlenip toplanan ve yeniden Anadolu insanına milli ve manevi duyguları yaşatmak ve tarihin gerçeklerini vatandaşlarımıza aktarmak için yollara koyuldu. 


Skandal karar! Almanya, Türklere yasakladı!

Avrupa Turnesine Çıkan ve darbe girişimini anlatan "Son Kale Türkiye" isimli gösteriye,​ Almanya'da yasak geldi.


Almanya, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETO) Türkiye’de yapmış olduğu darbe kalkınmasını konu edinen bir tiyatro gösteriminin oynatılmasına izin vermedi.

Almanya Erlensee’de yapılması planlanan, “Gözyaşı Geceleri-Son Kale Türkiye” isimli tiyatro gösterimi veto yedi. Programı organize eden Veysel Danacı, medya, polis ve siyasilerin baskılarından ötürü gösteriyi iptal etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

ERLENSE BELEDİYE BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

Alman medyasına konuşan Erlensee Belediye Başkanı Stefan Erb ise tiyatronun şiddet, nefret ve milliyetçilik içerdiğini ileri sürerek, oyun içinde kamufle edilse bile buna karşı olduklarını ifade etti.

Erb, "Kimin kime karşı zafer elde ettiği benim için fark etmez ancak böyle bir şeyin sahnelenmesini istemiyoruz." açıklamasını yaptı.
Haberlerde, salonun sahibinin Erlensee Belediyesi olduğu ve belediyenin gösteriyi organize edenlerle yapılan kira sözleşmesini iptal ettiği de belirtildi.


Almanya'da Yasak Yiyen "Son Kale Türkiye" 31 Mart´ta Nevşehir'de...

15 Temmuz Kalkışmasına karşı dik durarak, ortaya konulan milli ruhu anlatan "Son Kale Türkiye" isimli gösteri, Nevşehir İHH tarafından düzenlenen programda yarın  ilimizde sahne alacak.

Gözyaşı Geceleri ekibinin üstün performansıyla sahneye aktarılacak olan “Son Kale Türkiye” mazlum coğrafyalara umut ışığı olan Türkiye’nin güçlenmesini engellemek için dış mihraklarca oynanan oyunları ve kirli senaryoları ile 15 Temmuz’da yaşananlar ve sonrasında ki süreç anlatacak.

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde, Aziz Milletimizin gösterderdiği Milli İrade Direnişinin ilk saniyelerinden itibaren tüm ülkede meydanlara koşan ve son ana kadar meydanlarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, yine 15 Temmuz Ruhunun dimdik ayakta olduğunu göstermek maksatıyla "Gözyaşı Geceleri " adıyla bilinen ekibinin sahneleyeceği “'Son Kale Türkiye' gösterisi, İHH Nevşehir derneğinin düzenlediği etkinlikler kapsamında 31 Mart 2017 Cuma günü yani yarın  Nevşehir’e geliyor.

"Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat Tel: 0 535 932 71 25"


İHH Nevşehir temsilciliği tarafından 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak adına yarın Kapadokya Kültür Merkezinde “Gözyaşı Geceleri” adlı bir program düzenleyecek. Programda katılımcılara 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan süreç anlatılacak.

 "Son Kale Türkiye" Nevşehir'de Sahnelenecek.

Gözyaşı Geceleri’nin mimarı , oyuncusu ve yönetmeni Haşim Akten, bu kez "Son Kale Türkiye" ile Nevşehir seyircisinin önüne çıkıyor.

Ünlü Yönetmen Haşim Akten, FİB Haber.Com'a yaptığı açıklamasında; "Son Kale Türkiye - Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır" proğramımıza 15 Temmuz şehitleri, gazileri ve darbeyi durduran kahraman milletimize armağanımızdır, tüm Nevşehirli kardeşlerimizi bu proğramımıza mutlaka bekliyorum dedi.

Yarın  Çift seansta, gündüz saat 14.30’da, Akşam ise saat: 20.00 de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek Program hakkında bilgi veren İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel, , “Son kale Türkiye Göz yaşı geceleri adlı programımızın konsepti çok farklı. Yani bir konser, tiyatro, film veya konferans değil. 15  Temmuz ruhunu canlı ve diri tutmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına tüm Nevşehirli hemşerilerimizi programa davet ediyoruz” dedi.

"Son Kale Türkiye - Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır"
31 Mart 2017 Cuma Günü
Saat: Gündüz 14:30 da, Akşam 20.00 de
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde 
İrtibat Tel: 0 535 932 71 25