‘Aşk ve Mavi’ dizisindeki başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Ayşegül Ünsal, dizinin dünyanın dört bir yanından hayranları olduğunu söylüyor: Bizi izlemek için birçok ülkeden Ürgüp’e gelip konağın etrafında toplanıyorlar. Yanıma gelip fotoğraf çektirmek istiyorlar.
Atv'nin sevilen dizisi 'Aşk ve Mavi'de 'Hasibe' karakterini canlandıran Ayşegül Ünsal, başarılı performansıyla izleyicinin gönlünde taht kurdu.
"Bir yıldır 'Hasibe' ile yatıp kalkıyorum" diyen 44 yaşındaki oyuncunun Türkiye'nin dört bir tarafından hayranları Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki dizi setine akın ediyorlar.

Ürgüp'te Aşk ve Mavi setine yoğun ilgi!


Yeni sezon çekimlerine Kapadokya Ürgüp'te devam eden Aşk ve Mavi dizisinin seti hayranlar tarafından basıldı. Geçtiğimiz sezon reyting rekorları kıran Aşk ve Mavi dizisinin çekimleri Kapadokya'da devam ediyor. Bölgeye gezi amaçlı gelen yerliler ve turistler çekim yapılan konağı ziyaretçi akınına uğratıyor. Ziyaretçiler bu yoğun ilgiyle oyunculara adeta açık hava tiyatrosunda oynadıkları hissini yaratıyor. Ali ile Mavi'nin birbirlerine olan imkânsız aşkını konu alan dizinin başrollerini Emrah Erdoğan ve Burcu Kıratlı paylaşıyor. Dizide ayrıca Kenan Bal, Işıl Yücesoy, Birgül Ulusoy, Ayşegül Ünsal, Cüneyt Mete, Uğur Uzunel, Alayça Öztürk, Osman Karakoç ve Gülderen Güler gibi yeni neslin başarılı isimleri rol alıyor.

İşte Hasibe hanımdan kısa başlıklar..
Gerek Nevşehir Ürgüp'te gerekse İstanbul'da beni Hasibe oalrak çok seviyorlar... Bazen inanamıyorlar, sonra 'Hasibe' gibi konuşmaya başlıyorum, gülüyorlar. Yanıma gelip fotoğraf çektiriyorlar, beni çok sevdiklerini söylüyorlar. Çok güzel tepkiler alıyorum. Ürgüp'te, farklı ülkelerden gelen birçok kişi, konağın çevresine toplanıp bizi izliyor.


Nevşehir Ürgüp Şivesi için çok çalıştım...
'Hasibe'; Ürgüplü, köyde doğup büyümüş bir kadın. Sosyo ekonomik yapısı ve eğitimi belli... İç Anadolu şivesini pek bilmiyordum. Ürgüp şivesini, orada yaşayanlarla haşır neşir olarak öğrendim. Şive için epey çalıştım; gerçekten çok bambaşka anlamları olabiliyor kelimelerin... Çok sevdim 'Hasibe' karakterini; her insan gibi onun da karanlık bir yanı var. Tabii aynı zamanda aydınlık tarafları da var. Zaten o tarafını fark ettiğim zaman 'Hasibe'yi çok sevdim. 

Kapadokya Muhteşem Bir Yer...!
Aşk ve Mavi'nin fenomeni Ayşegül Ünsal: Kapadokya çok katmanlı bir yer. Muazzam bir doğaya sahip. Buraya ilk geldiğimde başka bir ruhu soluduğumu çok net bir şekilde hissettim. Büyülendim. Sanki dünyada değil de başka bir gezegende olduğum hissi veriyor bana bu topraklar. Bu coğrafyanın kendine has ruhsal bir dili olduğunu düşünüyorum. Bence Kapadokya başka bir dünyaya açılan kapı. Yazı da kışı da sert. Çok soğuk ve çok sıcak. Alıştığımın çok uzağında bir iklim yani. Oldukça zorlandığımı söylemeliyim. Ancak doğanın başka bir gerekli yanını anlatıyor gibi de bu zıtlık; dengeye gelmek gerektiğini fısıldıyor gibi... İnsanın önce kendi ile sonra Dünya ile dengeye gelmesi. Her şeyin tezatı ile var olduğunun somut bir kanıtı gibi.


Peki gerçek hayatta Hasibe kimdir?
17 Ağustos 1973 yılında İstanbul’da doğan Ayşegül Ünsal aslan burcudur. Ortaokul ve lise hayatı Beşiktaş’ta geçti. Ardından İstanbul Üniversitesi tiyatro bölümünü kazandı ve buradan mezun oldu.Meditasyon ve nefes teknikleri üzerine birçok eğitim aldı.
Kendisini sadece Aşk ve Mavi’den değil başka dizilerden de tanıyoruz. İşte yer aldığı diziler:
Kiraz Mevsimi – Meral karakteri
Köprü – Melek Yazıcı karakteri
Gelin – Zehra karakteri