Avanos Belediye Başkanlığı tarafından “Sanat Sokakta Projesi” kapsamında Orta Mahalle 201. Sokak sanat sokağı olarak belirlendi.

Dr. Hacı Nuri Bey Konağı’nın yan tarafından başlayarak Bayrak Tepesine kadar devam eden sokağa, belediyemiz tarafından Türk edebiyatı ve sanatına adını yazdırmış şair, edebiyatçı ve düşünürlerin büstleri ve heykelleri yaptırıldı. Sokak boyunca duvarlara yerleştirilen heykellerin yanlarına şairlerin ve edebiyatçıların sözlerinin yer aldığı bilgilendirme levhaları da konuldu.

Proje kapsamında Avanoslu heykel tıraş ustaları; Orhan Veli Kanık, Tevfik Fikret, Necip Fazıl Kısakürek, Behçet Necatigil, Yahya Kemal Beyatlı, Oktay Fırat Horozcu, Sabahattin Ali, Refik Durbaş, Faruk Nafiz Çamlıbel, Turgut Uyar gibi 26 sanatçının büst ve heykeline Avanos çamuruyla şekil verdi.

Kapadokya bölgesinde usta sanatkarların ellerinden çıkan eserlerle sanatın merkezi olan Avanos “Sanat Sokağı” projesi ile sanatı sokağa taşırken, bu sokakta yer alan eserlerle bir açık hava müzesine dönüştü ve ziyaretçilerini şiir, edebiyat ve sanatla karşılıyor.