Uluslararası Dünya Su Günü her yıl 22 Mart’ta tatlısu kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlısu kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. 2019 yılının teması “Kimseyi Geride Bırakmamak”dır. Her yıl gerçekleştirilen bu kutlamaları Birleşmiş Milletler (UN) organize etmektedir.

Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansında (UNCED) yapılmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’ te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl kutlanılmaya başlanmıştır.

Dünya Su Günü her yıl, Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) adına, Birleşmiş Milletlere ait bir üye tarafından koordine edilmektedir.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “22 Mart Dünya Su Günü”  nedeniyle  “Kimseyi Geride Bırakmamak” konulu afiş,fotoğraf,kompozisyon ve resim yarışması düzenlenmektedir. Bu sayede  konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesi ve bilgi düzeyinin artırılmasına yönelik hususları sağlamak, ayrıca dereceye girecek eserlerin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek su bilincinin genç nesillere ve vatandaşlara aktarılması amaçlanmaktadır.  Dünya Su günü Bilgi Notu

Yarışmalar

Şartnameler

Afiş Şartnamesi 2019

Fotoğraf Şartnamesi 2019

Kompozisyon Şartnamesi 2019

Resim Şartnamesi 2019