Kapadokya hepimizin bildiği gibi yer üstü ve yer altı zenginlikleri, ayrıca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olması sebebiyle de tarih ve kültür kokan Dünya’nın ve Türkiye’nin gözbebeği - eşi benzeri olmayan bir bölgedir.

Kapadokya’nın bu doğa üstü güzellikleri ile adeta bir “Doğal Film Platosu” olması ve buna ilaveten ulaşım kolaylığı, altyapısı, halkın yeni kültürlere yatkınlığı ve turistik işletmelerinin kaliteli olması nedeniyle Yerli ve Yabancı film / dizi yapımcılarının yıllardır gözdesi konumunda bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü bir çok sinemacı gibi Sermiyan Midyat yönetmen, senarist ve başrol oyuncusu olarak yer aldığı “Ay Lav Yu Tuu” isimli filmini Kapadokya’da (ağırlıklı olarak Ürgüp - Karain Köyü ve Ürgüp - Akçaören Köyü) çekmiştir ve Kapadokyalı Yerel Halkı figüran olarak kullanmıştır.

KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Çekimleri Kapadokya'da yapılan fakat yapılan tanıtımlarda Mardin'de çekimlerinin yapıldığı iddia edilen “Ay Lav Yu Tuu” filmi ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. İşte Dinler'in o açıklaması;

Fakat her ne hikmetse, filmin hiç bir tanıtımında, basın bildirisinde, 21 Eylül’de yapılan Gala’sında Kapadokya’nın K’sının adı bile geçmemektedir. Öbür yandan 22 Eylül tarihli Hürriyet’in Kelebek ekinde aynen şu ifadeler almaktadır: 

“Çekimleri Mardin - Midyat’ta 6 haftada gerçekleştirilen filmin yılın iddialı komedi sinema filmleri arasında yerini almaya hazırlanıyor”. 

Kapadokya’nın adı ne zamandan beri Mardin - Midyat oldu Sayın Sermiyan Midyat?! Madem filmi Mardin’de çekmek istiyordun neden orada çekmedin Sayın Midyat?

Ayrıca bazı internet sitelerinde yine Kapadokya’nın adının zikredilmediği fakat yine Mardin’in ön plana çıktığı ifadeler bulunmaktadır:

”… Mardinli köylülerin figüran olarak görev aldığı” - beyazperde.com

“…çekimlerin büyük bir bölümünün gerçekleştiği Mardin’e gidiyor” - magazinkolik.com

Kapadokya’nın doğal güzelliklerini kullanacaksın, Türkiye’nin en güvenli bölgesi olan Kapadokya’da film çekimi yapacaksın ama kendi aklınca kendi memleketinin reklamını yapıp filmi Mardin - Midyat’ta çektim diyeceksin öyle mi Sayın Midyat? Sence Kapadokya'ya ve Kapadokya halkına bir özür borçlu değil misin?