Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde Türkiye'nin Oskar Adayı "Ayla" Filmi Gösterimi ve  Ayla filminin oyuncuları ile Söyleşi yapılacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı duyuruda; "Yarın Saat 14:00’de Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Yabancı Dilde En İyi Film Dalında Oscar Adayı olan Ayla filmi oyuncularıyla Söyleşi Programı yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir "dedi.

14 Kasım Salı Günü saat: 14:00'de(Yarın) Oscar Akademisi'nin de "Yabancı Dilde En İyi Film" aday adayı olan"Ayla" Filminin Gösterimi ve Film Oyuncularıyla Söyleşi Programı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 

Filmin başrol oyuncularından İsmail Hacıoğlu’nun yanı sıra Gözde Sinem Uslu ve Sıtkı Can Ulkay’ın katılımıyla gerçekleşecek söyleşi ve film gösterimi için siz de yerinizi alın.

Türkiye'nin Oscar adayı 'Ayla' filmi konusu ve özel detaylar

Oscar'da "yabancı dilde en iyi film" aday adayı olan 'Ayla'nın, Akademi tarafından ödül için yarışmaya layık bulunup bulunmadığını öğrenmek için ocak ayını beklemek gerekiyor. Oscar adayları 23 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.


Kore Savaşı sırasında Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin, ölümden kurtardığı ve Ayla adını verdiği minik bir kız çocuğunu kendi kızı gibi sahiplenmesini, savaş sürerken ayrılmak zorunda kalıp yarım yüzyıl sonra bir araya gelmelerini anlatan, yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği, Can Ulkay’ın yönettiği Ayla, savaşın en acılı halini evrensel ve zamansız bir sevgi hikayesine dönüştürüyor. 
Film, güçlü prodüksiyonu, ulusal ve uluslararası yıldızları buluşturan oyuncu kadrosu, gerçeklere dayanan senaryosu, etkileyici müzikleri ve görsel bir şölen sunan sinematografisiyle dikkat çekiyor. 
Ulusal ve uluslararası yıldızlar
Geçmişimizi gururla bugüne taşıyan film; İsmail Hacıoğlu, Kim SeolÇetin TekindorLee Kyong-JinAli AtayMurat YıldırımTaner BirselAltan ErkekliMeral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Sinem Uslu, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu,  Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca, gibi birbirinden değerli 32 ulusal ve uluslararası yıldızla Oscarlar'da tüm dünyaya görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor.