Müzisyenlerin, özel tasarlanarak dönüştürülen sahnelerde doğayla iç içe özgün konserler vereceği Cappadox'un bu yılki ilham verici müzik programında Rhye, Emma Shapplin B2B Mercan Dede, Acid Pauli, Kaan Tangöze, Peter Broderick & David Allred Duo, Ah! Kosmos, Kuan, Dead Combo - Büyük Ev Ablukada Fırtınayt, Oceanvs orientalis vs İlhan Erşahin, Lars Danielsson Duo ft. Gregory Privat, Kubalas, Jehan Barbur, Yasmine Hamdan, Akın Sevgör bulunuyor.
 
Bu yılki konser mekanları arasında ise Bezirhane, Perili Ozanlar Vadisi, gün batımı konserlerinin gerçekleşeceği Kızılvadi, Güray Müze ve Uçhisar Çiftlik Evi var.
 
Kaan Tangöze ile başlayacak Cappadox 2017’nin müzik programı Perili Ozanlar Vadisi’nde Dead Combo ve Büyük Ev Ablukada’nın art arda vereceği konserlerle devam edecek.
Doğuda Erciyes Dağı, batıda ise Uçhisar Kasabası manzarasıyla, iki vadinin kesişim noktasında bulunan Söğütlü’de KUAN tarafından gerçekleştirilecek Gün Doğumu konseriyle başlayacak 19 Mayıs müzik etkinlikleri gün boyu devam edecek.
 
Kapadokya mimarisine uygun kaya oyma yeraltı şehri tarzındaki Güray Müze’de saat 17.00’da yarattığı sıcak, melodik ambiyansla Avrupa caz sahnelerinin önde gelen isimlerinden biri olan İsveçli çello ve kontrbas virtüözü Lars Danielsson ile cazın Avrupa’daki yükselen yıldızı Grégory Privat ile bir araya gelecek. Piyano başta olmak üzere pek çok enstrümana hakim olan Peter Broderick ile vokal ve gitarın yanı sıra, kontrbas, trompet, keman ve perküsyonu da ustalıkla kullanan sanatçı David Allred saat 20.00’de sahne alacak.
 
Gün batımında ise Kapadokya’da güneşin batışının izlenebileceği en güzel nokta olan Kızıl Vadi’de Akın Sevgör müzikseverlerle buluşacak. Günbatımı Konserleri ertesi gün dünyanın farklı köşelerinde kaydettiği atmosferik ve spiritüel ezgileri farklı janrlara ait müziklerle birleştiren Kubalas ile devam edecek.
 
Emma Shapplin, B2B Mercan Dede performansında ise tasavvuf müziğini modernize eden çalışmalarıyla dünya çapında yankı uyandıran bir ney üstadı Mercan Dede ile operadan lirik şiire, elektronik müzikten rock ve synth-pop’a kadar pek çok janrdan ilham alan Emma Shapplin katılımcılara unutulmaz bir müzikal deneyim yaşatacak.
 
Duyguları harekete geçiren görüntüler, heyecan verici ritimler ve muazzam bir kontralto sesten oluşan Rhye’dan sonra Perili Ozanlar Vadisi’nde Güney Amerika’nın tribal ritimlerini müziğine taşıyan Oceanvs Orientalis, İlhan Erşahin’in punk saksafonu ve İdil Meşe'nin vokaliyle birleşecek.
 
Sufi müziğinin ilahi geleneğini çağdaş müziğin tınılarıyla birleştiren, tekno müziğin önemli isimlerinden DJ, besteci ve neyzen Mercan Dede, Ergün Şenlendirici, Mert Elmas ve Cafer Nazlıbaş ile birlikte 20 Mayıs günü gün doğumu konseriyle müzikseverlerle buluşacak.
İnanılmaz akustiği, benzersiz dokusu ile Cappadox’un en samimi konserlerine ev sahipliği yapan Bezirhane’de klasik piyanoyu deneysel tarza taşıyacak performansıyla Peter Broderick sahne alacak. Bezirhane konserleri Lars Danielsson ve Gregory Privat konseri ile davam edecek.
Çağdaş kadın ozan geleneğinin önde gelen temsilcilerinden Jehan Barbur’un ardından Uçhisar Çiftlik Evi’nde Acem kültüründen öğeler taşıyan müziği ise yenilikçi düzenlemeleriyle Yasmine Hamdan sahne alacak.
 
Cappadox’un son gecesi ise canlı performansları sırasında kullandığı görsel imgelerle tüm duyulara hitap eden Ah! Kosmos ve enerjik ritimleriyle tanınan Acid Pauli ile bütün festival boyunca olduğu gibi katılımcıları müzik ve dans dolu bir gece bekleyecek.
 
Bu yıl 18 – 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında "Dünyadan Çıkış Yolları" teması altında üçüncüsü düzenlenen Cappadox, Volkswagen ana sponsorluğunda Kapadokya'nın özel doğasında gerçekleşiyor.