Pusulaların müzik, çağdaş sanat ve gastronominin kesiştiği yer olan Kapadokya‘yı gösterdiği, Türkiye’nin en önemli festivallerinin başında gelen Cappadox 2018 Festivali Başladı. 

Bu yıl 14-19 Haziran tarihleri arasında “Sessizlik” temasıyla, Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşecek Cappadox 2018, ilk defa Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) ile işbirliği yapıyor. Pozitif deneyimiyle düzenlenen Cappadox’un Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından isimlerle şekillenen çağdaş sanat programının küratörlüğünü Fulya Erdemci ve Ilgın Deniz Akseloğlu (Yardımcı Küratör) üstleniyor. Cappadoxlular şef Mustafa Otar önderliğinde yürütülecek Levon Bağış ve Nihan Aras’ın da katkılarıyla yapılacak gastronomi deneyimlerinin yanı sıra Cappadox, açık hava etkinliklerinde buluşuyor.

İlk yılından beri katılımcılarıyla şekillenen Cappadox’un dördüncü edisyonu, katılımcıları Kapadokya’nın katmanlı coğrafyasında gün boyu devam edecek müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava etkinliklerini, Pazar Alanı’ndaki atölyeleri ve sokak yemeklerini deneyimlemeye davet ediyor. Bu yıl geçtiğimiz yıllara ek olarak Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi’nde (KSKM) gastronomi, müzik etkinliklerinin yanı sıra Masal Buluşması gibi etkinlikler de yer alacak.

Müzik Programı

Cappadox’un dördüncü yılında,Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) birbirinden farklı disiplinlere ev sahipliği yapacak. Fizy Sahnesi KSKM @Cappadox’da ilk akşam İlhan Erşahin's İstanbul Sessions sahne alacak. Caz ve elektronik tınıları bir araya getiren müziğiyle Yazz Ahmed, Türkiye’nin güçlü kadın vokallerinden Birsen Tezer, Mercan Dede; namı diğer DJ Arkın Allen, çıkardığı iki albümün yanı sıra henüz yayınlanmadığı şarkıların da sergileneceği canlı performansıyla Cappadox’ta Son Gece Christian Löffler ve daha fazlası Fizy Sahnesi KSKM @Cappadox’da yer alacak.

Gastronomi Programı

Cappadox 2018’de, katılımcılar Mustafa Otar önderliğinde yapılacak Doğada Açık Ateşte Pişirme, Piknik ve Gece Atıştırması ve Levon Bağış ve Nilhan Aras ile Gurme Tadım etkinlikleriyle Kapadokya coğrafyasının tatlarıyla buluşacak.

Ayrıca Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) içerisinde Kendine Has Lezzetler ve Açık Ateşte Pişirme Atölyesi gerçekleştirilecek.

Yoga Programı

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) yoga programı içerisinde bu sene çeşitli etkinlikler yer alıyor. Şifalı Seslerle Arınma ve Masal Buluşması’na ek olarak Mercan Dede ve Yoga etkinliği öne çıkanlar arasında yerini alacak.

Bu yıl 14 – 19 Haziran 2018 tarihleri arasında "Sessizlik" teması altında dördüncüsü düzenlenen Cappadox, Volkswagen ana sponsorluğunda Kapadokya'nın özel doğasında gerçekleşiyor.