Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç ve Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce önderliğinde çömlek ustaları ve esnafın kurumsal bir yapıya kavuşturulması için toplantı düzenlendi.

Toplantıya Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Kemal Çelik, Avanos’ta çömlek sanatı üzerine akademik araştırmaları ve kitabı bulunan araştırmacı yazar Dr. Mehmet Kılıç, Fotoğraf sanatçısı Ahmet Özyurt, çömlek üretimi ve satışı yapan çanakçı esnafları katıldı.

Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Kapadokya bölgesinde el sanatları ile öne çıkan Avanos’un en önemli geçim kaynaklarından olan çömlekçilik mesleğinin sorunlarının kurumsal bir yapıya kavuşturularak, el birliği ile çözülebilmesi için sektör temsilerinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, mesleğin sorunlarına çözüm üretmek için kaymakamlık ve belediye olarak dernek kurma çalışmalarında destek olduklarını fakat çanakçı ustalarının ve esnafının sorunlarına çözüm üretmek için birlik olmalarının gerektiğini söyledi. Karşılıklı görüşlerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantı sonunda, mesleğin sorunlarını önemseyerek toplantıya katılan çömlekçiler içinden gönüllü olanlarla Avanos çömlekçiler derneği kurucu üyeleri belirlenerek yönetim kurulu oluşturuldu.