Habertürk'ten Mustafa Doğan'a konuşan Emrah'ın menajeri:​Ünlü sanatçı Emrah'ın oyunculuğu ve şarkıcılığı bırakma kararı aldığını açıkladı.
Habertürk köşe yazarı Doğan yaptığı açıklamada;  Emrah’ın menajeri Engin’le sohbet ederken öğrendim. Çekimleri Kapadokya Nevşehir'de devam eden ‘Aşk ve Mavi’ dizisiyle yıllar sonra ekranlara dönen Emrah, hem oyunculuğu hem de uzun zamandır uzak durduğu müziği tamamen bırakma kararı almış. Kararı kesinmiş.

Emrah’ın menajeri Engin ;“Tam 36 senedir çalışıyor. 50 yaşına geldi. Artık yeter. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve bırakıyor. Yurtdışına yerleşecek. Günay Restaurant’ta ‘İkincisi Yok’ adlı bir konser verip müzik defterini de kapatacak” dedi.

Dizi ve müzik sektörü, özellikle de set ortamı dışarıdan bakıldığında çok pırıltılı görünse de işin içyüzü hiç öyle cezbedici değil...
Çok iyi kazanırsınız, hesap cüzdanınız kışın çalışan doğalgaz sayacı gibi sürekli şişer durur ama ne o parayı harcamaya vakit bulursunuz ne de enerjiniz kalır. Evli ve çocuk sahibiyseniz ailenize hasret geçer zaman.
Çocukluğundan beri çalışan Emrah’ın da bu gerekçelerle böyle bir karar aldığını düşünüyorum dedi.

Emrah'ın aldığı bu kararı hayranlarını çok üzeceğe benziyor.