Dünyaca ünlü Türk Oyuncusu Ergün Demir, yaşamını sürdürdüğü Arjantin'e tanıtmak için Kapadokya’ya geldi. Kapadokya'ya hayran kalan Ergün Demir, Bölgeyi peribacaları, balon, yeraltı ve Açıkhava müzelerinden yer aldığı çekimlerinde İspanyolca anonslarıyla tanıttı. 

Arjantinlilere tanıtmak için Kapadokya’da, İspanyolca konuşarak eğlenceli çekimler yaptınız üç gün. Nasıl geçti? Sorusuna şöyle cevap verdi; "10 numara… Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’yi boncuk gibi dizmesi kadar keyifli oldu."

İlk defa gittiniz sanırım? Nasıl buldunuz Kapadokya’yı?
Kapadokya... Dünyada eşi benzeri yok ve bu yüzden UNESCO tarafından sit alanı olarak medeniyetimize katkıları olan yegane bir beşik. Ama yerdeki çöpleri görünce içimdeki öfke çığ gibi büyüyor. Değerini yeterince bilmiyoruz ülkemizin. Kapadokya da bunun bir örneği. Bu kadar görkemli bir değerde, otellerin %30 doluluk oranını görünce insanın içi parçalanıyor.

Arjantin'in Türk jönü Ergün Demir Ülkemizi Tanıtıyor!
Arjantin’e yerleştikten sonra Türkiye’nin tanıtımını yaptığını anlatan Demir şöyle devam etti: “Arjantin ve Güney Amerika halkı beni tanıdıktan sonra son iki yıl içinde Türkiye’ye tatile gidenlerin sayısı yüzde yüz arttı. 


İnsanları nasıl? Size nasıl davrandılar?
Sıcak, sevecen ve samimiler. Rehberimiz Güler Baş, kendimizi evimizde gibi hissetiğimiz butik otel Dere Suites Cappadocia’nın sahibi Nejat Yıldırım ve güler yüzlü personellerine, şehir içindeki çekim için gittiğimiz birçok yere bizi ulaştıran Kleos Turizm’den Ömür Zibel, Simone Rodrigues Karaatlı’ya, İsmail Kılıç’a, sonra Güray Müze’ye, Levent Kocabaş’a Süleyman Baş’a, Sıtkı Art Gallery - Nida Olçar’a yürekten teşekkür etmek istiyorum. Misafirperverliğin bundan daha iyi olması imkansız. Benim amacım Güney Amerika halkına ülkemizi en iyi şekilde tanıtıp turizme katkı sağlamak. 


Ergün Demir Hakkında...
Oynadığı Binbir Gece dizisinin Güney Amerika ülkelerinde yayınlanmasından sonra bir davet üzerine Arjantin’e giden oyuncu Ergün Demir’in hayatı, aradan geçen 2 yılda tamamen değişti. Gördüğü büyük ilgi sonrası Arjantin'e yerleşti, rol aldığı tiyatro oyunlarıyla popülaritesi gitgide arttı. Arjantin’de yaşanan depremin ardından şehir şehir gezerek insani yardım dağıtmasıyla da halkın gönlünü fetheden Demir’in ünü Güney Amerika’ya yayıldı. Şimdi ise ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları ondan randevu istiyor. Geçen yıl futbol efsanesi Maradona bile evine davet edip Demir’le yemek yemiş. Şu sıralar ‘Ali Kamal’ın Arjantin’de büyük bir hayran kitlesi var.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi / Kelebek Eki / Melike Birgölge Röportajından Alıntı