Emekli Eğitimci, Araştırmacı, gazeteci, yazar Oğuz Özdem'in 'Yaşanmış Nevşehir Hikayeleri-2' kitabı yayımlandı.

Kentin kültür envanterine giren başlıca eserler arasında yerini alan "Yaşanmış Nevşehir Hikayeleri" 2.kitabı, Özdem’in kaleme aldığı dokuzuncu kitap olarak okuyucuyla buluşuyor.

Nevşehir’de uzun yıllar yerel gazete ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yapan,yerel TV’de Genel Müdürlük görevlerinde bulunan Gazeteci – Yazar Oğuz Özdem’in 9. Kitabı 6 ayrı hikayeden oluşuyor. 

Nevşehir’de çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğe de imza atmasıyla tanınan Emekli Eğitimci, Gazeteci-Yazar Oğuz Özdem’in yeni kitabı toplam 216 sayfadan oluşuyor ve eğitime kaynak, Nevşehir tarihine ışık tutan sürükleyici bir kitap olarak değerlendiriliyor. 

FİB Haber Merkezi olarak Değerli Yazar Oğuz Özdem'e yeni kitabının hayırlı olmasını diliyoruz.

Oğuz Özdem'in 'Yaşanmış Nevşehir Hikayeleri-2' kitabının satışları başladı...

İçindekiler:

Kocaoğlan

Bir acayip sandık hikayesi

Alemli nin sancağı

Sürtüğün bayırı

Ayşe'nin yeşil sandığı

Şehrin meddahları

Oğuz Özdem;

14 yıl devlet 11 yıl özel dershanelerde Türkçe öğretmenliğinin yanı sıra yerel televizyonlarda yöneticilik ve program yapımcılığı görevinde bulunan Özdem, çeşitli gazete ve mecmualarda da makale yazarlığı yaptı. 1999 yılından beri Kapadokya coğrafyasının önemli bir olgusu olan Karamanlı Ortodokslar üzerine araştırmalar yapan  Oğuz Özdem,'in  Karamanlıca diliyle yazılmış olan birçok eseri de Türkçeye çevirdi.
Özdem, 1996 yılında Şiirlerin Adı Yok, Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım, 1913 Nevşehir Salnamesi, Nevşehir Mektepleri, Dört Hikaye, Anılarda Nevşehir, Anne N’olur Artık Ağlama adlı eserlerini okuyucularına sundu.