Göreme Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği, "Gaziantep Tanıtım Günleri” etkinliği çerçevesinde Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde Türk halk müziğininin önemli isimlerinden Ender Balkır ve Edip Bülbül konser verdi.

İlk olarak sahne alan sanatçı Edip Bülbül seslendirdiği hareketli türküleriyle konser alanını dolduran misafirlerine hoş vakit geçirtti.

Daha sonra sahne alan Sanatçı Ender Balkır, seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile dinleyenlere güzel bir gece yaşattı.

 'Hanımın Çiftliği, Dila Hanım, Öyle bir geçer zaman ki, Çukur, Ustura Kemal ve Düriye'nin Güğümleri' gibi dizilerde söylediği türkülerle büyük beğeni toplayan Türk Halk Müziğinin son dönemde yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan ünlü sanatçı Ender Balkır, Gaziantep tanıtım günlerinde seslendirdiği birbirinden güzel türküleri ile Göreme'de hayranlarına unutulmaz bir gün yaşattı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun gösterileri ile başlayan proğramın sunumlarını FİB Haber Merkez Genel Koordinatörü Fikret Çapacı yaptı.

Göreme otogarı konser alanında gerçekleştirilen etkinliğe Göremeli vatandaşların yanında Nevşehir ve çevrelerinden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. 

Turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği Gaziantep Tanıtım Günleri proğramı için konser alanına kurulan Gaziantep lezzetleri ve el sanatları standlarıda etkinliğe katılan yerli yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Özellikle katmer, antep fıstığı, baklava ve simit standları önünde kuyruk oluştu. 

Gaziantep tanıtım günlerinin yarın Göreme'de son günü...