Dünyanın ilk ve tek kadın granit sanatçısı Nevşehirli Züleyha Kurt, Nevşehir'in Sesi ve sitesi FİB Haber Merkezini ziyaret etti. FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal tarafından karşılanan Granit ve Çini Sanatçısı Kurt, ne zamandan beri ziyaretinize gelmeyi düşünüyordum ama bugüne kısmetmiş diyerek Nevşehir'le ilgili tüm haberleri www.fibhaber.com dan öğreniyorum. İyi bir takipçinizim. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum dedi.

Sanatçı Kurt, Dünyanın ilk ve tek bayan granit sanatçısı olmasının kendisi için bir Nevşehirli olarak büyük mutluluk ve onur olduğunu belirterek, kendi çizimleriyle hazırladığı "FİB Haber" yazılı Osmanlı Sancağı işlemeli özel tablosunu takdim etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çapacı ve Uysal'da ziyaret ve özel hediyeleri için Sanatçı Züleyha Kurt'a teşekkür ederek başarı dileklerini ilettiler.

Granit Sanatçısı Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Buluşmasını Unutamıyor...!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyona Nevşehir'i temsilen katılan Dünyanın ilk ve tek kadın granit sanatçısı olan Nevşehirli Züleyha Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile annesi Tenzile Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için üzerinde resimlerinin olduğu bir granit eseri kendilerine takdim etmişti.

Kurt sevinci ve mutluluğunu ise Fibhaber.com 'a şu cümleyle özetledi ; "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a  Nevşehir'imiz adına hediyemi takdim ettim. Annesinin granitini görünce gözlerimin içine baktı yanına gittim sonra nerden geldiğimi sord,u Nevşehir'den dedim. Kendilerine Nevşehirli  tüm hemşehrilerimizin sevgi ve selamlarını ilettim. Kendiside tüm hemşehrilerimize selamlarını ileterek memnuniyetini dile getirdi. Bu benim için hayatım boyunca hiç unutamayacağım en Büyük bir onurdur..." dedi.


Hacıbektaş ilçesinde ve Bayır Bucak Türkmenleri yararına Forum AVM'de olmak üzere şimdiye kadar ikide sergisi bulunan Granit Sanatçısı Züleyha Kurt, Nevşehir merkezinde kendisine ait olan Lobelya Hediyelik firmasıylada gelen talepleri karşılamak için yoğun tempo çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir'de yaşayan  başarılı, bir o kadar da gayretli bir kişiliğe sahip olan Züleyha Kurt, en son geçtiğimiz günlerde Ana teması Mehmetçiklerimizi anma ve şehit ailelerine maddi manevi yardım etmek amacıyla Ankara'da organize edilen sanat ve Spor konularını aynı başlıkta toplanıldıgı ödül törenine katıldı.

Lobelya Hediyelik işletmesi sahibi Granit sanatçısı Züleyha Kurt, gerek ilimiz Nevşehir'i, gerekse Anadolu kadınlarını gururla temsil etti.

Nevşehirli Çini ve Granit sanatçısı Sayın Züleyha Kurt'a sanat hayatında başarılar diliyor, Sanatçı ruhunu yeni nesillere aşılamasını temenni ediyoruz.