Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Kaymakam Alper Balcı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Dr. Çağlar Fidan, Refik Başaran’ın Kendi ismini taşıyan torunu Refik Başaran ve Ürgüplü vatandaşlar katıldılar.
Program Resim Öğretmeni Aydın Sağlam'ın Yeşilçam Sinemasının Usta Oyuncularının yağlı boya resimlerinden oluşan yaklaşık 70 eserinin yer aldığı serginin açılması ile başladı.
Osbar Eğitim Mutfağının da yöresel yemeklerle renklendirdiği Programda İlçe Kaymakamı Alper Balcı ve Belediye Başkanı Yıldız’ın konuşmalarının ardından Ürgüplüler Derneği Başkan Yardımcısı tarafından Halk Ozanı Refik Başarının hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirildi.
Halk ozanı ile aynı adı taşıyan torunu Refik Başaran’ın dedesinin türkülerinden birkaçını seslendirmesinin ardından Ürgüp yöresi halk oyunları gösterileri ile İl birincisi olan Türkan Diker İlkokulu Öğrencileri gelerek yöre oyunlarından oluşan koreografilerini sundular.
Kültür Merkezindeki program Ürgüplü mahalli sanatçı Erdinç Yeler, Nevin Gürel ve Sinan Özalp’in Ürgüp Yöresine ait THM Eserlerinden oluşan mini konseri ile devam ederek son buldu.