Dünya Yayıncıları IFTV’de (Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum&Fuarı) için yarın İstanbul'da buluşuyor.

28-30 Eylül 2017’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan IFTV - Uluslararası Film ve Televizyon Forum ve Fuarı, sektörün en önemli ve en büyük buluşma noktası olacak. Yarın başlayacak olan IFTV Uluslararası İstanbul Film Tv Forum Ve Fuarı'nda Türkiye'nin doğal film ve dizi platoları tanıtılacak. Tanıtılacak 9 il arasında Nevşehir'de yer alıyor. Forum'da Nevşehir Kapadokya Bölgesini Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici temsil edecek. Ve üç gün sürecek olan Fuar'da da Kapadokya standı açılacak.

IFTV  Forum Ve Fuarı Nevşehir Kapadokya Bölgesini dünyaya açacak...


350 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşan Türk dizilerinin dünyaya tanıtımlarının yapılması ve daha geniş coğrafyalara ulaşması, Türkiye’deki bazı bölgelerin özellikle yabancı diziler için çekim yeri olabilmesi için Radyo Televizyon yayıncıları Meslek Birliği RATEM öncülüğünde dünyanın önde gelen yapımcıları 28-30 Eylül 2017’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bir araya gelecek. 

Dünyada doğal film platoları konusunda uzmanlığıyla tanınan Martin Cuff da foruma katılacak. Forum kapsamında doğal film ve dizi platoları da tanıtılacak. İstanbul dışında Nevşehir (Kapadokya), Bursa, Gaziantep, Urfa, Trabzon,  Antalya, İzmir, Mardin gibi yerlerin özellikleri anlatılacak. Kapadokya, Göbeklitepe ve Efes gibi yerler için de tanıtımlar yapılacak


Hem Forum Hem Fuar Bir Arada…
Dünyada medya, iletişim ve yayıncılık sektörüne yön veren liderlerle 70 farklı ülkeden 150 konuşmacının İstanbul’da buluşacağı, ulusal ve uluslararası profesyonellerin, kamu temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği etkinlikte sektörün geleceğine yön verilecek. 
Yayıncılık sektöründeki iletişim ve iş birliği kanallarını geliştirmeyi, küresel trendler ve sektörde beklenen gelişmeler konusunda yol göstermeyi amaçlayan IFTV’nin Forum bölümünde, yayıncılık ve içerik dünyasına ilişkin uluslararası anlamda öne çıkan gündemin paylaşılması, ortak geleceğe ilişkin fikirlerin ortaya konulması hedeflenmektedir. Her yıl gelişmelere paralel olarak belirlenen ana tema doğrultusunda gerçekleştirilecek olan forum programına, ulusal ve uluslararası düşünce önderleri ile birlikte birçok önemli konuşmacı katılacak.


28-30 Eylül tarihlerinde İstanbul’da RATEM-Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği ve CEO Event, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtım Fonu desteğiyle “IFTV - Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı”nı düzenlenecek. Dünyanın 70 ülkesinden 150 konuşmacının katılacağı forum ve fuarda Türk dizileri de yabancı yapım şirketleriyle buluşacak.

Türkiye'den ve Dünyadan Çok Önemli İsimler IFTV'de…
Tüm dünya yayıncılığının buluşacağı IFTV özel konukları ve konuşmacılarıyla da dikkat çekecek. Salma Hayek, Penelope Cruz, James Franco, Micheal Pena gibi dünyaca ünlü isimlerin oyuncu koçu olan Michelle Danner IFTV'de özel bir atölye çalışması düzenleyecek. Martin Cuff (İçerik ve Pazarlama Geliştirme Danışmanı), Matt Green (Dünya Reklamverenler Federasyonu Medya ve Dijital Direktörü), Stan Baaijens (DVB İcra Kurulu Üyesi), Ian Grace (Virgin Radio International Başkanı), Nabiha Ben SALEH (ASBU–Arap Ülkeleri Yayıncıları Birliği TV Direktörü), Renata Uhlarikaova (Kantar Media Uluslararası İş Geliştirme Direktörü), Gunnar Garfors (Uluslararası DMB Geliştirme Grup Başkanı) gibi sektörün önde gelen isimleri ve diğer sürpriz konukları IFTV'de konuşmacı olarak yer alacak.

Uluslararası İstanbul Film TV Forum Ve Fuarı ​Kapadokya İçin Büyük Önem Arz Ediyor...
Kapadokya'nın yerli ve yabancı yapımcılar açısında bir marka haline getirilmesi, film sektöründe kendisine has doğal yapısıyla tanınırlığının artırılması, bölgede çekilen dizi, film, belgesel, klip ve reklam filmlerinin sayısının artırılması bölgemizin medya değerini daha artıracaktır. 
Peribacaları, kayadan oyma ev ve kiliseleriyle ünlü Kapadokya; yurt içinden ve dışından birçok filmin platosu haline geldi. 
Her yıl birden çok filmin çekilmesi, Kapadokya'nın gelecekte sinema ve film endüstrisinde hafife alınamaz ağırlığının olacağını işaret ediyor. Halk, set ortamına son derece alışkın. Aslına bakılırsa, Kapadokya bölgesinde film çekimleri yeni sayılmaz; 1960'lı yıllarda çekimler başlamış. Sinema çekimlerinin yanına; dizi filmler, belgeseller ve reklam filmleri ve klipler de eklenmeye başlamış. Film çekimlerinin bölgede 2000'li yıllardan sonra artış gösterdiği görülüyor. Peki, filmler neden Kapadokya'da çekiliyor dersiniz? O halde açıklıyorum: 
1- Kapadokya'nın dünyada ender bulunan coğrafi yapısı, film yapımcılarını cezbediyor. 
2- Kapadokya; gizemli ve fantastik görüntüsüyle adeta doğal bir film platosu gibi duruyor. Hazır bir plato olma özelliğinden dolayı çekim masraflarını azalttığı gibi, yapımcıların işini de kolaylaştırıyor. 
3- Trafik yoğunluğunun çok az oluşu ve nüfus hareketliliğinin yüksek olmayışı, film çekimlerini kolaylaştırıyor. Ancak bölgede film çekimlerinin artmasının, Kapadokya'ya nasıl bir etkisi olduğuna gelince... Bunlar, Kapadokya'nın dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynayıp popülerliğini daha da artıracaktır. 
Kapadokya'da çekilen bazı filmler şöyle: 
 'Kış Uykusu' 
 'Patron Mutlu Son İstiyor' 
 'Hititya: Madalyonun Yüzü' 
 'Nuh'un Gemisi'