Nevşehir’den ve farklı şehirlerden gelen sanatçı, yazar, tarihçiler ve üyeleri n katılımıyla gerçekleşen genel kurulda, Kapadokya Kültür Sanat Medeniyetleri Derneği’ne  Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Bayram Ekici Başkan olarak seçildi.
Kapadokya bölgesinde bulunmayan ve ihtiyaç olan tek dernek statüsünde çalışmalarını yürütecek olan Kapadokya Kültür Sanat Medeniyetleri Derneği, hem Kapadokya bölgesinin hemde Anadolu’nun Kültürünü sanatını medeniyetler seviyesinde dünyaya duyurmayı hedefleyen bir dernek olarak da dikkatleri çekiyor.
Dernek aynı zamanda Nevşehir’de kurulan Kapadokya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunun (SİFED) kurucu üyelerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Yapılan görüşmeler ve çalışmalar neticesinde, Kapadokya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunun (SİFED) TÜRKONFED’in üyesi olması ise en yakın zamanda gerçekleştirilecek.
 
Yapılan Genel Kurul sonrası bir teşekkür konuşması yapan Başkan Ekici şunları söyledi;
Kültür;  bir topluluğun tarihi boyunca kazandığı maddi, manevi değerlerini, duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının tümüdür. Kültür, etkileşim yoluyla kuşaktan kuşağa aktarılır.
Bir sanat yapıtının oluşumunda ait olduğu toplumun kültür yapısının önemi büyüktür. Öncelikle sanat özgür bir ortam ister içinde bulunduğu kültür özgür değilse sanatın gelişimide o kadar zor olur. Sanat insanlardan, kültürden, zamandan etkilenir ve dahası etkilemeye çalışır. Hiçbir sanat yapıtı onu yaratan çevreden soyutlanamaz.
Sanat eserlerini incelediğimizde içinde bulunduğu kültürün, zamanın ve çevrenin izlerini görürüz. Kültür her ne kadar sanatı etkiliyorsa sanatta kültürleri etkiler geliştirir, güzelleştirir. Yani karşılıklı bir etkileşim olduğunu söyleyebiliriz. Coğrafi bölgenin, iklim ve çevre koşullarının, inanç ve yaşayış biçimlerinin sanat yapıtının ortaya çıkışındaki rolü büyüktür.
Farklı kültürlerin oluşturdukları sanatlar hitit dönemi ile başlayan medeniyetlerde selçuklu Osmanlı, Bizans, islam sanatı gibi sanat tarihçisinin uğraş alanı olmuştur. Sanat ile kültürün en önemli ilişkisi ise ; bir sanat eseri,  o kültürün özelliklerini kuşaklar boyunca taşır. Yani sanat eseri kültürün devamlılığını sağlayan en önemli etmenlerden biridir.
Kapadokya Kültür Sanat Medeniyetleri Derneği üyeleri olarak bizlerde sanatın ve kültürün devamlılığını sağlayan önemli etkenlerinden biri olmayı amaçlıyoruz ve bunu da hep birlikte çalışarak başaracağız.
Kapadokya bölgesi, başta Nevşehir olmak üzere Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerine yayılmış bir bölgedir. Kapadokya'nın mimari dokusu kimi zaman coğrafi mekanlabütünleşmiş bir yapı sergilemektedir.
Kapadokya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonumuz (SİFED) Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerinin katılımı ile kurulmuş bir federasyon olarak Anadolu medeniyetlerini ön plana çıkaracak gücü bulmuştur. Kapadokya Kültür Sanat Medeniyetleri Derneğinin Federasyonun lokomotif derneği olacağından da eminiz.
Derneğimiz çok kapsamlı olup yurt içi ve yurt dışından kültür ve sanata katkı sağlayan kişilerin üye olarak alınabileceği bir dernektir. Medeniyetleri kültür ve sanatla birleştirerek tüm dünyaya sesini duyurabilecek güce sahip bir dernektir.
Bu uğurda derneğimiz içerisinde hiç bir üyemizi ayırt etmeden ortak çalışma yaparak katkı sağlayacak üstatlara, sanatçılarımıza, kültür elçilerimize ve Federasyonumuzun ve derneğimizin kurucusu Habibe Beşer’esonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,
Ayrıca bizlere, derneğimize ve federasyonumuza destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın, Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ’a, TÜRKONFED  Genel Başkanı Sayın Tarkan Kadoğluve üyelerine, TÜSİAD Genel Başkanı Sayın Erol Bilecik ve yöneticilerine, Ankara Ahiler Kalkınma Ajansı’na  da şükranlarımı sunuyorum dedi. 
Genel Kurul sonrası seçilen kurullar ise şöyle;