Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de geleneksel kaymak festivalinin bu yıl 10. cusu düzenlendi.
Nevşehir merkeze bağlı Kaymaklı kasabasında Belediyenin organizatörlüğünde düzenlenen 10. Geleneksel Kaymak Festivalinde sade ve süslemeli kaymaklarda yarıştı.
Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen kaymak festivaline Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in yanı sıra, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Çömçe, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, kasaba halkı katıldı.
Bu yıl 10.cusu düzenlenen kaymak festivalinin geçtiğimiz yıl terör saldırılarında kaybedilen Şehitlerimiz dolayısıyla yapılamadığını söyleyen Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, “Kasabamızın yüzyıllardır ileri gelen önemli bir geleneğini, kaymak geleneğini bu festival sayesinde yaşatıyor ve tanıtıyoruz. Bu yıl özellikle süslemeli dalda yapılan yarışmada yarışmacıların 15 Temmuz darbe girişimini esas alan figürlere yer vermesi yarışmaya ayrı bir renk kattı” dedi.
Kaymak yapma geleneğinin yöre kadınlarının yüzyıllardır sürdürdüğü bir gelenek olduğunu söyleyen Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, “Yarışmalara katılan tüm bayanlara teşekkür ediyorum. Zira, özellikle süslemeli kaymak yarışmasında yarışmacılarımız yüreklerini de konuşturmuşlar. Biz bu daldaki kaymak süslemelerinden Vatan tadını aldık. Ellerine, yüreklerine sağlık” dedi.
Yarışmaya süslemeli kaymak kategorisinde katılan Şükriye Aksu ve Ayşe Karaketir ise yaptıkları süslemelerde 15 Temmuz darbe girişimini yansıtarak bugünü unutturmamak gayesinde olduklarını dile getirdiler.
8’i sade, 8’ ise süslemeli kategoride olmak üzere toplam 16 yarışmacının katıldığı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de verildi.