Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İlimiz Merkeze bağlı Kaymaklı beldesinde düzenlenen 11. Kaymak Festivalinin öğleden sonraki programına katıldı.
Kaymaklı Belediyesi tarafından organize edilen “Bu Festival Ballı Kaymak!” sloganı ile gerçekleşen 11. Kaymak Festivali, Kaymaklı Yeraltı Şehri Otoparkında kurulan panayır alanında Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Mehter gösterimi ile başlayan, yapılan sürpriz etkinliklerin yanı sıra Yılın En İyi Sade ve Süslü Kaymakları seçilerek,gün boyu etkinliklerin düzenlendiği festivalde,ilizyon gösterileri, ilahi dinletileri, semazen gösterilerinin sahnelendiği ve Kaymak yarışmasının kazananlarının açıklanarak, ödüllerinin verildiği programa öğleden sonra katılan Vali İlham Aktaş, Fen Lisesini kazanan öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Bayrak ve Hediye Çeklerinden oluşan hediyelerini, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ile birlikte verdi ve öğrencilere başarılar diledi. 
Ödüllerini Vali Aktaş’ın elinden öğrenciler, memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.
Festivale; Vali İlhami Aktaş, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kaymaklı Belediye Meclis Üyeleri, davetliler, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.