Mithat Önal’ın 4. kitabı “Yorgun Bir Yazdı O” çıktı. Eylül ve Aşk Dolanır Ayaklarıma adlı iki romanın, Şefkat Usta isimli bir de öykü kitabının müsebbibi olan yazarın son kitabı da öykülerden oluşuyor.

Herkesin kendi yaşamından kesitler bulacağı, bir köşede öylece tozlanmakta olan ve ancak bir başkasının anlatmasıyla hatırlanan o eski anılar, yazarın kaleminde hayat buluyor. Küçük bir pencereden bizim için eğilip bakıyor onlara. Sade bir üslupla kaleme aldığı öykülerindeki kahramanlar, küçük mutluluklarıyla, unutulmuş ama kendini hatırlatmak için çırpınan heyecanlarıyla bezeli bir halde karşımıza çıkıyor.  Yazar, Türk Edebiyatı’na eserler bırakmayı kendine görev bilmektedir.

Müsemma Bacı’nın hahıhlarına dişlerinizi geçirirken aldığınız lezzeti kitap boyunca duyacak, bütün hayallere pedal çevirme kudretini Mavi Bisiklet’le kendinizde bulurken bazen de hayalleriniz, Hatçe Nine’nin tek odalı o kerpiç evinin altında kalacak. Sessiz Adam’ın yürüyüşüne kulak verin:

“Yürüdü ve geceye fısıldadı adam. Ebemkuşağının altından geçti. Yedi rengi vardı. Durdu büyükçe bir kayanın yakınında. Büyükçe bir kayanın yakınında duran büyükçe bir taşın üzerine çıktı ve elini uzattı ebemkuşağına. Dokunmak istedi. Zıpladı ve zıpladı. Bir kez daha denedi. Son denemesinde takatinin kalmadığını anladı. Büyükçe bir taşın üzerine oturdu ve renklerini saydı.”

Mithat Önal kimdir

Yazar, İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir Acıgöl ilçesinde, liseyi Nevşehir Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nde öğrenim gördü.  İlk öyküsü Kar, Edebiyat ve Düşün Dergisi’nde yayınlandı. Uzun yıllar çeşitli edebiyat dergilerinde öyküleri yayınlandı. Adı Eylül, Aşk Dolanır Ayaklarıma ve Şefkat Usta isimli üç kitabı yayınlandı.