Dünya Kültür Mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs günü 'Müzeler Günü' olarak kutlanmakta.

Bu kapsamda 18 Mayıs 2016 tarihinde kutlanacak olan 'Müzeler Günü'nde ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince belirlenen ana temanın 'Müzeler ve Kültürel Peyzaj' konulu olması nedeniyle, Nevşehir Müze Müdürlüğü, Hacıbektaş Müzesi Müdürlüğü ve Ürgüp Müzesi Müdürlüğünce bir dizi etkinlik yapılması planlandı.

Avanos Güray Müzede Nevşehir Müze Müdürü Murat E. Gülyaz'ın Avanos'ta yapılacak olan 'Nevşehir Kalesi Yeraltı Yerleşimi' hakkında sunumu, ile devam edecek olan program Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık’ın 'Uygarlık Anadolu'da Doğdu' konulu konferansı ile son bulacak.

Bunun yanı sıra ilköğretim öğrencilerine yönelik Nevşehir Müze Müdürlüğü uzmanı Mustafa Şen'in Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulunda 'Dünya Miras Alanlarında Doğa, Tarih ve Kültür' konulu söyleşisi olacak.

Hacıbektaş Müze Müdürlüğü koleksiyonunda bulunan Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde bakım/onarım gören hatlarla ilgili 'Hat Levhaları Sergisi' Hacıbektaş Arkeoloji Müzesinde sergilenecek. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Topluluğunun 'Semah Gösterisi ve Deyişlerin Okunması' Hacıbektaş Müzesi Dergah Avlusunda izlenebilecek.