Dünya'nın ve Türkiye’nin önde gelen tüm film şirketlerinin katıldığı fuarda Nevşehir ilk defa yer alırken fuarda film şirketlerine Nevşehir’in cazibesi ve Kapadokya'nın doğal güzellikleri anlatılıyor. 

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı açılış törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, Yerli ve Yabancı Film Şirketleri Sahipleri, Yönetmenler, Oyuncular ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Tanıtılan 9 il arasında Nevşehir'de yer alıyor. Forum'da Nevşehir Kapadokya Bölgesini Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici temsil ederken, üç gün sürecek olan Fuar'da Nevşehir Kapadokya standı açıldı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Nevşehir Kapadokya standı ile yakından İlgilenerek, Nevşehir'in Film konusunda uzun zamandır iyi çalışmalar yaptığını ve daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade etti.

FİLM ŞİRKETLERİ NEVŞEHİR STANDIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORLAR

Nevşehir Kapadokya bölgesinde film çekilebilmesi için atılan bu önemli adımda film şirketi sahipleri Nevşehir Kapadokya standıyla yakından ilgilenerek görevli personelden şehir ve Kapadokya bölgesinin doğa yapısıyla ilgili bilgiler alıyorlar. Ayrıca özellikle yabancı firmalar için Nevşehir Kapadokya bölgesini anlatan İngilizce broşürler hazırlandı. Broşür ve kataloglar aracılığıyla ilimiz ve bölgemiz hakkında önemli ayrıntılar anlatıldı. Fuar aracılığıyla Nevşehir film çekilebilecek platolar arasında yer aldı.

NEVŞEHİR BU FUARA İLK DEFA KATILDI
Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, “Kapadokya'nın merkezi Nevşehir, IFTV - Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarına ilk defa katıldı. Nevşehir'in olmadığı fuar olmayacak. Şehrimiz ve bölgemizi her platformda, her alanda, her fuarda tanıtmaya devam edeceğiz. IFTV - Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarına daha evvel Nevşehir hiç katılmamıştı. Bu yıl ilk kez bu fuara katılıyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin tüm film şirketleri olduğu filim ve televizyon fuarında Nevşehir'de film çekilebilecek film lokasyonları listesine alınarak orada yerini almış oldu. Şehrimizin doğal güzelliklerini tanıtmak ve film çekilebilecek bir yer olduğunu belirtmek için hazırladığımız broşürlerimizi de dağıtıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ekici, "Nevşehir ve bölgemizin tanıtılmasında büyük emekleri ve destekleri olan Sayın Valimiz İlhami Aktaş başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kapadokya IFTV 'de tanıtılıyor
İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayan IFTV Uluslararası Film TV Forum ve Fuarı'nda, Kapadokya tanıtılıyor.

28-30 Eylül tarihleri arasında iki gün sürecek olan ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen IFTV - Uluslararası Film ve Televizyon Forum ve Fuarı, sektörün en önemli ve en büyük buluşma noktası olacak. 

Türkiye'den katılan 9 il arasında Nevşehir'de yer alarak Kapadokya'nın doğal film ve dizi platoları tanıtılıyor...
Fuara, İstanbul dışında Nevşehir (Kapadokya), Bursa, Gaziantep, Urfa, Trabzon,  Antalya, İzmir, Mardin gibi yerlerin özellikleri anlatılacak. Kapadokya, Göbeklitepe ve Efes gibi yerler için de tanıtımlar yapılıyor.


Uluslararası İstanbul Film TV Forum Ve Fuarı ​Kapadokya İçin Büyük Önem Arz Ediyor...
Kapadokya'nın yerli ve yabancı yapımcılar açısında bir marka haline getirilmesi, film sektöründe kendisine has doğal yapısıyla tanınırlığının artırılması, bölgede çekilen dizi, film, belgesel, klip ve reklam filmlerinin sayısının artırılması bölgemizin medya değerini daha artıracaktır. 
Peribacaları, kayadan oyma ev ve kiliseleriyle ünlü Kapadokya; yurt içinden ve dışından birçok filmin platosu haline geldi. 
Her yıl birden çok filmin çekilmesi, Kapadokya'nın gelecekte sinema ve film endüstrisinde hafife alınamaz ağırlığının olacağını işaret ediyor. Halk, set ortamına son derece alışkın. Aslına bakılırsa, Kapadokya bölgesinde film çekimleri yeni sayılmaz; 1960'lı yıllarda çekimler başlamış. Sinema çekimlerinin yanına; dizi filmler, belgeseller ve reklam filmleri ve klipler de eklenmeye başlamış. Film çekimlerinin bölgede 2000'li yıllardan sonra artış gösterdiği görülüyor. Peki, filmler neden Kapadokya'da çekiliyor dersiniz? O halde açıklıyorum: 
1- Kapadokya'nın dünyada ender bulunan coğrafi yapısı, film yapımcılarını cezbediyor. 
2- Kapadokya; gizemli ve fantastik görüntüsüyle adeta doğal bir film platosu gibi duruyor. Hazır bir plato olma özelliğinden dolayı çekim masraflarını azalttığı gibi, yapımcıların işini de kolaylaştırıyor. 
3- Trafik yoğunluğunun çok az oluşu ve nüfus hareketliliğinin yüksek olmayışı, film çekimlerini kolaylaştırıyor. Ancak bölgede film çekimlerinin artmasının, Kapadokya'ya nasıl bir etkisi olduğuna gelince... Bunlar, Kapadokya'nın dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynayıp popülerliğini daha da artıracaktır. 
Kapadokya'da çekilen bazı filmler şöyle: 
 'Kış Uykusu' 
 'Patron Mutlu Son İstiyor' 
 'Hititya: Madalyonun Yüzü' 
 'Nuh'un Gemisi'