Nevşehir'in Uçhisar beldesinde Naile Art Gallery sahibi ve Kültür Bakanlığı Usta ebru sanatkarı ünvanına sahip Naile Bozkurt erkekler ve çocuklar için özel geleneksel ebru sanatı kursu açıyor. 2020 Şubat ayında başlayacak olan kurs haftalık olarak verilecektir.

20 senedir  yurt içi ve yurt dışında ebru sanatını tanıtan ve 45 kişisel sergi ve workshoplar yapan usta sanaatkar bu sene çok istek üzerine geleneksel ebru sanatı kurslarını açmış ve 20  senelik birikimlerini paylaşmaya başlamıştır. Bir aydır Colombia'dan gelen hanıma ebru sanatı eğitimi verdiğini ve seneye bu kişinin kendisine asistanlık yapacağını söyleyen usta sanatkar Naile Bozkurt, bu sene Nevşehirli hanımlarada kurs vermekteyim, fakat erkekler bize neden açmıyorsunuz diye soruyorlardı, bende  bu sene açmaya karar verdim” dedi.

Naile hanım, Uçhisardaki Naile art gallery ve atölyesinde heran yerli ve yabancı ziyaretcilere ebru tanıtımını ücretsiz yapmaktadır. Ayrıca, yabancılara İngilizce sunumla anlatmaktadır. Galerinin satış bölümünde 1 metreye kadar ebru sanatı tablolar ,semazen çizimli eserler, ebru yapılmış ve sırlanmış çiniler, seramikler bulunmaktadır. Ayrıca ebrulanmış ipek şallar, eşarplar, kravatlar, fulalar derisi ebrulanmış  elyapımı deri çantalar ve hepsi tek ve özel olan hediyelikler sunulmaktadır.

Naile Bozkurt Yurt dışında Çin, Güney Kore, Filipinler, Almanya gibi ,ülkelerde hem ülkemizi hemde ebru sanatını tanıtmış ve sergiler açmıştır. Yer gök aşk , aşk ve mavi gibi dizilerde eserleri duvarları süslemiştir. Sanatkarın kursuna katılmak isteyenler ön kayıt ve bilgi için mail atabilirler.

Mail:[email protected]

0 544 477 31 44