Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlediği operasyonda görev alan 9 kişilik Jandarma Timinin kahramanlığının konu edildiği ‘Meteler’ isimli sinema filminin özel galası yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncularının da katılacağı bir programla Nevşehir'de gerçekleşitirildi.

23. Piyade Tümen Komutanlığında konuşlu Jandarma Özel Harekat Meteler Tabur'undan esinlenen filmin özel galası, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Filmin galasında terörle mücadelede büyük başarı sağlayan Jandarma Özel Harekat Meteler Tabur'unda görevli askerler de yer aldı.

Kayseri'de çekimi yapılan ve 19 Nisan'da vizyona girecek filmde Meteler timindeki 9 askerin Zeytin Dalı Harekatı'ndaki kahramanlığı anlatıyor.

Filmin yapımcıları Neslihan Boz ve Salih Aksu ile,Yönetmen Burak Akyol ve filmde rol alan oyuncuların da katıldığı galada konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Kahraman Türk Ordusunun Afrin’de yazdığı destanı konu alan ‘Meteler’ filmini Nevşehirlilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Arı; “Çok mutluyum birbirinden değerli oyuncuların rol aldığı ve Türkiye’mizin milli birliğini ve beraberliğini muhafaza etmek için kahraman ordumuzun Afrin’de gerçekleştirmiş olduğu operasyonu konu alan bir filmin galasınışehrimizi de yapmanın gururunu yaşıyorum.  Ben daha Nevşehir Belediye başkanı olmadan önce bu filmden haberdardım. Filmin vizyona girmesinden önce galasının Nevşehir’de yapılmasını arzu etmiştim. Vizyona girdiğinde filmin tüm sinemaseverler tarafından büyük bir ilgiyle izlenerek beğenileceğine inanıyorum” dedi.

Gala programına; AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol ve çok sayıda davetli katıldı.