Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Nevşehir Ortahisar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Bağ Bozumu Festivali' vatandaşların akınına uğradı. Zağnos Vadisi'nde düzenlenen festival şenlik havasında geçti. Festivalde vatandaşlara üzüm ve pekmez ikram edildi. Festivale katılan ünlü şarkıcı Rafel El Roman ile yöresel sanatçı Aycan şarkılarıyla izleyenleri coşturdu...

Festivalde vatandaşlara hitap eden Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin pekişmesi için bu tür festivallerin önemli olduğunu belirterek,  "Eğer biz bu topraklarda bir ve beraberce bu asaletli Türk milletini ve medeniyetinin devamını sağlayacaksak bu örnekleri yapmamız lazım. Çünkü bir taraftan Ürgüp'e giderken bir taraftan da güneydoğu ilimiz olan Mardin'in Kızıltepe ilçesine gittik. Bütün bu örneklerle birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Ve bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe ilelebet Türk milleti bu topraklarda hüküm sürmeye devam edecektir. Neyle gelirlerse gelsinler bu topraklardaki birliği ve beraberliği bozamayacaklar." diye konuştu.

"KÜLTÜR VE SANAT HAYATIMIZA YENİ İSİMLER KAZANDIRIYORUZ"

Başkan Genç, "2014 yılında Trabzon Ortahisar Belediyesi olarak kurulduktan sonra bir baktık ki bir Ortahisar'ımız daha var. Ürgüp'ün Ortahisar Belediyesi var. Yani iki tane Ortahisar Belediyesiyiz. Ve anlaşıldı ki belediye başkanımızın da soyadı Genç. Hem Ortahisar hem Genç başkanlar. Tabii olarak kardeş belediye olmamız lazımdı. İyi ki kardeş belediye olduk, iyi ki böyle güzel bir dostluğu oluşturduk. Sadece kağıt üstünde bırakmadık. Burada bulunan bulunmayan çok değerli  çok değerli meclis üyelerimizle beraber biz Ürgüp Ortahisar'ına gittik. Orada bir hamsi festivali düzenledik. Onlar sağolsunlar ikinci kez geliyorlar. 11 ton üzümle beraber geldiler. Başkanımız ekibi o üzümlerden burada pekmez ürettiler. Yani böyle güzellikleri yaşamak bizim için mutluluk verici. Ama ülkemiz için de önemli. Eğer biz bu topraklarda bir ve beraberce bu asaletli Türk milletini ve medeniyetinin devamını sağlayacaksak bu örnekleri yapmamız lazım. Çünkü bir taraftan Ürgüp'e giderken bir taraftan da güneydoğu ilimize Mardin'in Kızıltepe ilçesine gittik. Bütün bu örneklerle birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Ve bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe ilelebet Türk milleti bu topraklarda hüküm sürmeye devam edecektir. Neyle gelirlerse gelsinler bu topraklardaki birliği bozamayacaklar. O nedenle bu güzelliğe vesile olan hemşerilerime en kalbi duygularla teşekkürlerimi sunarken yarın da Ağasar'dayız. Şalpazarı belediye başkanımızın da benzer bir programı var. İnşallah, Ağasar'da da aynı güzelliği yaşayacağız. Ve böylece hem hemşerilerimizin bu mutluluğuna ortak olmak, hem dayanışmamızı geliştirmek, hem geleceğe beraber yürümek için bu icraatlarımıza devam edeceğiz. Biraz önce size güzel türküler sunan kardeşiniz belediyemizin ilk kez düzenlediği, belediye olarak hep ilkleri düzenliyoruz, Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması'nda Aycan kardeşiniz dereceye girdi. Trabzon'umuzun kültür ve sanat hayatına yeni isimler kazandırıyoruz. Onların arkasında horon oynayan kızlarımız da bizim çalışanlarımız. Sadece burada değil önümüzdeki hafta İstanbul'da da aynı temsili yapacağız. Belediyemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Biraz sonra da fanatik bir Trabzonsporlu olan Rafet El Roman geliyor. Bir kez daha belediye başkanımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, siz hemşerilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"KÜLTÜR KAYNAŞMASI YAŞIYORUZ"

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ise konuşmasında kardeşlik iklimini yaşatmak için bütün imkanları zorlayacaklarını belirterek, "Sizlere Ürgüp'ten selam getirdim. Hem üzüm getirdim, hem selam getirdim. Hamsi festivali için sizleri Ürgüp'e bekliyoruz. Bizim kardeşliğimiz sadece festivallerle süren bir olay değil, bizim kardeşliğimiz asıl gönüllerimizde olan bir kardeşliktir. Şimdi bunu burada somutlaştırıyoruz ve kültürel, sosyal bir kaynaşma yaşıyoruz. Burada yaşanan coşku seli ve heyecan kardeşliğimizin bağlarımızın ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor. Hepinize bu güzel festivalimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun..." sözlerine yer verdi.

 Daha önce kardeşlik protokolü imzalayan her iki belediye karşılıklı olarak kendi ilçelerinde festival düzenliyor. Kardeşlik protokolü kapsamında Trabzon Ortahisar Belediyesi Ürgüp Ortahisar Belediyesi'nde 'Hamsi ve Limon Festivali' Ürgüp Ortahisar Belediyesi ise Trabzon'da 'Bağ Bozumu Festivali' düzenliyor.

 Festivalde vatandaşlara üzüm ve pekmez ikram edildi.

 

 Festivale katılan ünlü şarkıcı Rafel El Roman ile yöresel sanatçı Aycan şarkılarıyla izleyenleri coşturdu.