Nevşehir Belediyesi   Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde açılan Ahşap Yakma Sanatı eğitimine katılan engelliler, köklü bir Osmanlı el sanatını yaşatmaya çalışıyorlar.
Nevşehir Belediyesi  tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra  engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi’nde hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde bir dizi eğitim çalışması gerçekleştiriliyor.
Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde  oluşturulan atölyede, Osmanlılar’ dan günümüze kadar ulaşan en önemli el sanatlarından  biri olarak da bilinen  Ahşap Yakma Sanat eğitimine katılan engellileruzman eğiticiler nezaretinde sunta parçaları üzerine işlenen çeşitli motiflerle bu sanatı öğrenmeye çalışıyorlar.
18 ve üst yaş grubunda 13 engelli öğrencinin katıldığı bu eğitimde engelliler,  kendilerine imkan sunulduğunda sosyal hayatın her alanında becerilerini ortaya koyabileceklerini sergilerken, öz güvenlerini de geliştiriyorlar.
Her türlü doğal resim değerlerinin motif olarak işlendiği ahşap yakma sanatında üretilen eserler, daha sonra gerçekleştirilecek sergi ile vatandaşların beğenisine sunulacak.