Özkonak Belediyesi’nın Merkezi İstanbulda bulunan Özkonaklılar Derneği ile ortaklaşa düzenlediği 25. Geleneksel Özkonaklılar Pilav Şenliğine Kürşat Konseri damgasını vurdu.

Nevşehir'in Avanos İlçesine bağlı Özkonak kasabasında gün boyu süren Pilav Şenliğine 10 binin üzerinde kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı... 

Akşam saatlerinde Kürşat hayranları konser için alanı doldurdu. Saatler öncesinden alanı doldurmaya başlayan Kürşat hayranları konser saatini heyecanla bekledi.

FİB Ajans Organizasyon Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın başarılı sunumlarında sahneye "Çok derdim Var" şarkısıyla sevenlerini selamlayan Kürşat’ın, albümlerinin hit parçalarını seslendirmesiyle konser alanı coşkulu bir gece yaşadı. Konser boyunca parçalara Özkonaklı vatandaşlarında eşlik etmesi ile Ceneviz vadisi Kürşat şarkılarıyla yankılandı. Işık gösterilerinin yanı sıra sanatçının muhteşem sahne performansıyla konserde hayranları gece boyunca Kürşat şarkılarına doydu.

Rekor katılımın olduğu Özkonaklılar pilav şölenine 10 binin üzerinde katılım olduğu tahmin ediliyor.

Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli yaşattığı güzel geceden dolayı Sanatçı Kürşat ve ekibine teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Başkan Yürekli konuşmasında ayrıca Özkonak kasabasının Eğitimde, Kültürde ve turizmdeki değerleri ile kendisine münhasır Anadolunun cennet köşesi ve Türkiye’nin kalbi olduğunu belirtti. Yoğun katılım sebebiyle tüm Özkonaklılara ve davetlilerede teşekkür eden Yürekli, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli şölende pilavları hazırlayan hemşerisi Mustafa Kamil Yılmaz'ı da sahneye davet ederek özel olarak teşekkürlerini sundu. Sanatçı Kürşat'ta bende Özkonak kasabasının bu meşhur pilavından tadmak istiyorum deyince sanatçı için özel bir kazan daha pilav hazırlandı.

Konser anında Sanatçı Kürşata sahnede çiçek ve plaket takdiminde bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Gerek katılımcılara gerekse Sanatçı Kürşat'a teşekkür ederek aynı zamanda Kanal 7'de yayınlanan Gündüz Gece programının sunucusu Kürşat'tan Özkonak kasabası proğram çekimleri için de söz aldı.

Kanal 7 Ekranlarının sevilen proğramı Gündüz Gece için Kürşat ilerleyen günlerde çekim yapacağı belirtildi.

Kürşat konser sonunda hayranlarına imza dağıttı.

Ünlü sanatçı Kürşat, Sahnede kaldığı süre içerisinde, bitmek bilmeyen enerjisi ve dansıyla izleyenleri bir kez daha kendisine hayran bıraktı.
Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan başarılı sanatçı, konser sonrası kendisinden imza almak için sıraya giren hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kürşat, boynuna sarılıp heyecan ve sevinçten ağlayan hayranlarının gözyaşlarını elleriyle silerek teselli etti


Yaklaşık bir saat boyunca imza dağıtan genç sanatçı Kürşat, ilk fırsatta Özkonak'a tekrar geleceği sözünü vererek, sahneden ayrıldı.