Ürgüp Belediyesinin organizesi ile 6 yıldır yapılan organizasyon kapsamında Bulgaristan,Rusya,Malezya ve Çek Cumhuriyetinden misafir ünlü ressamlar Ürgüp'e geldiler.
Geçtiğimiz yıllarda kentpark trafosu, Sinema salonu duvarı gibi önemli noktalarda çalışma yapan ressamlar bu yıl yine çalışmalarını Ürgüp Belediyesi sinema salonunda yapacak, çalışmaların sonunda sergi açılacak.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Sanatçı dostlarımız artık bizden biri gibi, Ürgüp'ün her yerini biliyor, kendi memleketleri gibi gezip resmediyorlar, ressamları bu yılda misafir edecek olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Kapadokya'daki sanat çalışmalarının bir hafta süreceğini ifade eden Belediye Başkanı Yıldız, Bulgaristan'dan, Malezya'dan, Rusya'dan gelen misafirlerimiz Ürgüp'ü ve Ürgüplüleri çok seviyorlar, kendilerini kendi evlerinde hissediyorlar, başka şehirlerden talep olmasına rağmen her yıl ilçemizi tercih ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. dedi.
Yıldız, bu yıl ressamların Kavaklıönü Mahallesine yapılan Üç Güzeller Kent Park trafosuna Ürgüp'ün sembollerini resmedeceklerini ifade etti.