Ünlü halk Ozan’ı Refik Başaran'ın doğup büyüdüğü yer olan Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyündeki mezarının bakımsız kaldığı belirtildi.

1947 yılında Ankara'nın Ayaş ilçesinde hayatını kaybettikten sonra, 1977 yılında memleketi Ürgüp Taşkınpaşa köyüne mezarı nakledilen Refik Başaran'a ait kabrin şimdiki bakımsız hali görenlerin içini burkuyor. Köy mezarlığındaki yabani otlar ve dikenlerden görünmez olan Refik Başaran'a ait mezarın eski yapı taşların da yer yer sökülmüş durumda.

Halk Ozan’ı vefa bekliyor...

Köy sakinlerinden Ali Özcan FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada; "Ünlü halk Ozanı Refik Başaran'ın Taşkınpaşa köyündeki mezarı, köyümüz eski mezarlığında olup bakımsız bir durumdadır. Öyleki, Mezarın taşları kırılmış , kemerleri açılmış ,ismi yazılı olan taş silinmiş, Etrafı ot çöp ve pisliklerle dolu hatta yolu bile yok. Tarihimizin önemli isimlerinden olan ünlü halk Ozan’ı Refik Başaran'ın mezarı onarım tadilat bekliyor. Doğru dürüst yolu bile olmaması üzücü bir durum. Bunun için bir an önce bu mezarın onarılıp ziyarete açılması için büyüklerimize sesleniyoruz. Taşkınpaşanın gururu olan ozanımız vefa bekliyor" dedi.

Ali Özcan / TAŞKINPAŞA