Ak Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 Ak Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan yayımlamış olduğu mesajında şunları kaydetti.

‘’Bu necip millet, kültür ve medeniyeti, inanç ve cesareti, fetih ve şanlı zaferleriyle tarihe çok önemli notlar düşmüştür. Bugün, tarihimizdeki çok önemli bir kilometre başı olan 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü hep birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İşgale uğramış, zorluk ve yokluk içerisindeki milletimizin İstiklal mücadelesini taçlandıran,kurtuluşumuzun en önemli simgesi 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferdir. Bu anlamlı zafer millet-ordu bütünleşmesiyle verilen var oluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu da açmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta Afyon Kocatepe'de başlatılan büyük taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da kesin bir zafere ulaşmış, akabinde mukaddes vatanımız tamamıyla düşmandan arındırılmıştır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Ne mutlu bizlere ki, bugün muasır medeniyetleri aşma hedefine her zamankinden çok daha yakınız. Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesinden doğan güçle, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakârlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922'de büyük zafere ulaştırdığının bilincindeyiz.  Milletmizin ve Kahraman Ordumuzun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, güçlü ordulara karşı elde ettiği büyük zaferimizin kahramanlarını, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Büyük Zaferimizin yıl dönümünde, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu Şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin ve halkımızın Zafer Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve güzelliklerle nice bayramlara kavuşmasını temenni ediyorum.’’

 

AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ MURAT GÖKTÜRK’TEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI  AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, 30 Ağustos Zafer Bayramının 90.yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Aynı onurla, bitmez gururla, dinmez heyecanla, 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun" dediAK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk yayımlamış olduğu mesajında şunları kaydetti. "Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. 30 Ağustos, Atatürk'ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakârlıklarla dolu Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandırılmasıdır. Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos ile yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarı, yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır.

30 Ağustos, Türk milletini tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiye'yi parçalayıp, Türkiye'de hayalî devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon'dan, Dumlupınar'dan, Kocatepe'den ve İzmir'den Mehmetçik süngüsü ile dönmesidir. 30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya'da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, dönemin güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuştur.

Zaferle sonuçlanan bu asil mücadele nasıl Anadolu'nun Türklük senedi olmuş ise, yine Ağustos ayında kazanılan 1071 Malazgirt Zaferi de Anadolu'nun Türklere müjdelenmesidir. Bu tarihten sonra Türkler, yüksek yönetme yetenekleri, insan sevgileri, dini hoşgörüleri ile Anadolu'yu vatan yapabilmişlerdir.

Bu yıl Ağustos ayında, Zafer ayımızda milletçe derin üzüntüler yaşadık. Terör olaylarının sivil vatandaşlarımıza kadar uzandığı bir dönemi yaşıyoruz. Ülkemizde fitne tohumları ekilmeye çalışılıyor. Bu topraklar bin yıllık kardeşliğin yaşandığı bir vatandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Minarelerimizden her gün okunan ezan sesleri ve ay yıldızlı bayrağımız altında kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bunu hiç kimse bozamayacaktır.

Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk'ün mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı Zaferin yıldönümünde, bugün millet olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'den Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligİder , Türk milletinin vatanını korumak uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını vurgulayarak, “Zafer Haftası, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olarak tarihteki yerini almıştır” dedi.

 

Ak Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider yayınlamış olduğu mesajında şunları kaydetti.

“Büyük Zafer’in kazanıldığı Zafer Haftası da, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olarak tarihteki yerini almıştır.26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz, zafere giden yoldaki en önemli kilometre taşını oluşturmaktadır. 30 Ağustos Zaferi’nin elde edilmesi ve İzmir’in kurtarılmasıyla, Atatürk’ün önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen İstiklal Savaşı nihai hedefine ulaşmıştır. Böylelikle milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır. Hür ve müstakil yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan eden 30 Ağustos Zaferi’yle vatan toprakları kurtarılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolu da açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini sağlamlaştıran bir zafer olarak hepimize gurur vermektedir. Kahraman Mehmetçiklerimiz, İstiklal Harbi’ndeki kahramanlıklarıyla, emsalsiz fedakârlıklarıyla kıvanç kaynağımızdır.”