Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilenkültür ve sanat günleri etkinlikleri içerisinde yer alan, yazar söyleşilerinin dördüncü konuk yazarı Cemal AYDIN, dünyaca ünlü Fransız filozof, yazar ve siyasetçi iken Müslüman olan ünlü düşünür “Roger Garaudy’i Anlamak?” konulu söyleşiye katılmak üzere Avanos ilçemize geldi.

 

4 Mayıs günü Cemal AYDIN’ı dinlemek üzere, konuklar ve katılımcılar Belediye Toplantı Salonunda bir araya geldi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, açılış konuşmalarında; Roger Garaudy'inin hayatı ve eserleri  hakkında notlar paylaştıktan sonra söyleşilerini gerçekleştirmek üzere sözü konuk yazarımız Cemal AYDIN'a bıraktı.

 

Cemal AYDIN “Roger Garaudy’i Anlamak?” konulu söyleşisine, Roger Garaudy'nin hayatına, felsefe alanındaki çalışmalarına, Müslüman olmadan önceki çalışmalarına, siyasi alanda marksist fikir akımlarından etkilendiği ve ölüm cezasına çarptırıldığı dönemlere, Müslüman olmasına ve Müslüman olduktan sonraki hayatına dair çok kapsamlı bilgiler verdi.

 

Söyleşinin son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Cemal AYDIN'a Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, günün anısına üzerinde Avanos manzarası ve konuk yazarımızın resminin bulunduğu, Avanos tabağı hediye etti. Daha sonra Kızılırmak kenarını çay içilerek sohbet edildi.