Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Avanos İlçe Müftülüğümüz tarafından "Hz. Muhammed  ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenlendi.

 

Konferans programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına müteakip, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Avanos İlçe Müftümüz Mehmet Emin YILDIZ, günün anlam ve önemine dair açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Daha sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Lütfullah CEBECİ, "Hz. Muhammed ve İnsan Onuru" konulu konferansını gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Lütfullah CEBECİ, insan yeryüzünde Allah (c.c.) halifesidir, dünyaya gelen her insan İslam fıtratı üzerine onurlu ve şerefli olarak doğar. İnsan, Allah (c.c)’ın verdiği bu onuru ve şerefi hayatının sonuna kadar muhafaza etmek ve hakkını vermekle yükümlüdür dedi. İnsanlar içerisinde en şerefli ve onurlu ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav)’dir çünkü tüm insanlığa örnek ve peygamber olarak gönderilmiştir bütün güzellikleri, ahlakı ve şerefi onun vasıflarında görüyoruz  elimizden geldiğince onu örnek almaya gayret etmeliyiz dedi.

 

Konferansın sonun Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Prof. Dr. Lütfullah CEBECİ’ye günün anısına Avanos tabağı hediye etti.

 

Daha sonra Avanos Belediye BaşkanıDr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Sivas’ta düzenlenen güzel Ezan okuma yarışmasında ilçemizi temsil eden ve birinci olan, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Huzeyfe GÜNEY’in ödülünü, babası Salih GÜNEY’e takdim etti.