Nevşehir Belediyesi’nce fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 6 sı düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması için son başvuru tarihi 15 Ekim 2015 Perşembe günü sona eriyor.

Yarışma konusunun  Manzara olarak belirlendiği 6. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Kapadokya  Fotoğraf Yarışmasına katılmak isteyenler eserlerini,  JPEG formatında 150-300 dpi çözünürlükte, kısa kenarı en az 1920 piksel boyutunda, fotoğraf boyutu 2 Mb’den az ve 4 Mb'tan büyük olmayacak şekilde  Türkçe olarak http://www.tfsfonayliyarismalar.org ve İngilizce olarak da /www.tfsfonayliyarismalar.org/en/ adresine yükleyerek yarışmaya katılabiliyorlar.

Her katılımcının en fazla 4 eser ile katılabileceği yarışmaya gönderilecek fotoğrafların çerçevesiz, kenar boşluksuz  ve fotoğraf üzerinde imza, işaret, logo veya tarih  gibi  ifadelerin yer almaması da gerekiyor. Yarışmaya eserlerin Baskı, CD/DVD veya e-mail ile katılımları ise  kabul edilmeyecek.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı 6.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya  Fotoğraf Yarışmasına amatör ve profesyonel sanatçılar katılabilecek.

Birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya’nın ödül olarak verileceği 6. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf  Yarışması’nda ayrıca 3 mansiyon ödülü verilecek.

Yarışmada   jüri  değerlendirmesi ile yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirlenecek ve eser sahiplerine de eser başına 150 TL ödül takdim edilecek.  FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü  ise toplamda en fazla eseri sergilenen fotoğrafçıya verilecektir.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Marmara Üniversitesi GSF Fotoğrafçılık Bölümü’nden Doç. Emre İkizler, AFITAP ve FSK ’dan Yücel Demir, Kayseri UFAD ’dan Ahmet Özçelik, KAFSİD ’den Nurettin Mantar, Aksaray AKFOD ’den Fahri Tunç ve Niğde NİFOD YK Başkanı Mustafa Doğan Şahiner’ den oluşacak  seçici kurul üyeliğini yapacağı 6.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na katılmak isteyen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılar 15 Ekim 2015 Perşembe günü Türkiye Saati ile  23.00’de kadar  internet  üzerinden  eserlerinin başvurusunda bulunabilecekler.

19 Ekim 2015 Pazartesi günü  seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları, 21 Ekim 2015 Çarşamba günü , Nevşehir Belediyesi resmi web sitesi olan www.nevsehir.bel.tr ve TFSF’nin www.tfsf.org.tr ile http://www.tfsfonayliyarismalar.org adreslerinden duyurulacaktır açıklanacak.

6.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 27 Kasım Cuma günü düzenlenecek sergi ile birlikte tören ile verilecek.