Türkiye genelinde yurdun dört bir yanını gezerek Çanakkale ruhunu tüm Türkiye'ye anlatmayı hedefleyen Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, yolculuğunu yarın Nevşehir'de sürdürecek.  Mutlaka ziyaret edip görmelisiniz...

Çanakkale'yi göremeyen Nevşehirli tüm vatandaşları gezici müzeye davet eden müze yetkilisi Ömer Örnek, "Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tırı'nda, Birinci Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Türk orduları ile itilaf devletleri arasındaki savaşlara katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemeleri bulunmaktadır. Vatandaşlarımız bu müzeyi ziyaret ettikten sonra Çanakkale'ye gitme konusunda daha büyük bir istek duyacak" dedi.

ÇANAKKALE DESTANLARI MÜZESİ GİRİŞLERİ ÜCRETSİZ ...

Yer: Gülbahçe Önü NEVŞEHİR

Tarih: 1-2 Ağustos 2019 

Saat: 09.00 İla 19.00 arasında

Milli ruhu görebilmek için bu müze gezilmelidir!

Gezici Müze Sorumlusu Ömer Örnek FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; 2009 yılından bu yana Çanakkale Savaşlarını ve Çanakkale ruhunu, ülkeyi karış karış gezerek milyonlarla paylaşan Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, 10. yıl yolculuğuna geçtiğimiz şubat ayında başladı. Yolculuğuna Çanakkale'nin ilçelerinden başlayan gezici tır, temmuz ayında Tokat, Yozgat ve Kırşehir'de bulunarak, Çanakkale destanını çok sayıda vatandaşla paylaştı. 

Gittiği her il, ilçe ve köyde ilgiyle karşılanan Müze Tırı, Nevşehir'in Avanos, Göreme, Uçhisar, Ürgüp ve Derinkuyu'dan sonra yarında Nevşehir kent mekezinde Nevşehirli vatandaşlarla buluşacak. 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde Nevşehir Merkez'de bulunacak olan Müze Tır, Çanakkale ruhunu İç Anadolu Bölgesi'nde yaşatacak. Müze tırın yolculuğu yıl sonunda tamamlanacak. 

İçinde Çanakkale Savaşları'nda kullanılan objeler ve hikayelerin yer aldığı gezici Çanakkale Destanları müzesini Nevşehirli vatandaşlarımız 09.00-19.00 saatleri arasında gezebilecekler.