Destanlaşan Çanakkale” kitabının yazarı Tarihçi Mustafa Turan’ın bu yılki Çanakkale konferanslarına,   Mart  ayı kâfi gelmediği için, program Nisan ayına taştı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında yurdun dört bir köşesinde 30 günde 40 Çanakkale konferansı vererek bir rekora imza atan Turan’ın, bu yılki “Çanakkale” programı da oldukça yoğun. Edinilen bilgiye göre, Şubat  ayında iki yurt dışı programına katılacak olan Tarihçi Mustafa Turan’ın, bir ay önceden büyük ölçüde netleşen Çanakkale programı, Mart başında Mersin’den  başlayacak. Tarsus ilçesinde Lise öğrencilerine iki ayrı konferans verdikten sonra, Adana’ya geçecek olan Turan, 5 Martta Ceyhan, 6 Martta  ,Çukurova, 7 Martta İmamoğlu ve 8 Martta da Yumurtalık ilçelerinde halka Çanakkale’yi anlatacak.

            Adana’dan Kastamonu’ya geçecek olan Tarihçi Turan, buradaki programını müteakip 12 Martta Karabük’te olacak. “İstiklal Marşının Kabulü Akif ve Çanakkale” konulu Safranbolu programını yaptıktan sonra, 13 Mart Perşembe günü gündüz Yenice, akşam da Eskipazar ilçelerinde olacak. Aynı gece İzmir’e geçerek 14 Mart Cuma günü İzmir Güzelbahçe’de gündüz Lise öğrencilerine, akşam da halka birer konferans verecek. 15 Martta da Konak’da halka hitap edecek. Aynı gece iki günlük program için İstanbul’a dönecek olan Turan, 20 Mart  Perşembe günü Bursa’da gündüz Gürsu, akşam da M. Kemalpaşa ilçelerinde konuştuktan sonra, 21 Martta Afyon’a geçecek. Aynı gün sabahtan Hisar ilçesinde akşam da Afyon’da halka Çanakkale’yi anlatıp, ertesi gün de Bolvadin ilçesinde olacak. 24 Mart Pazartesi günü Sivas’a geçerek 4 günlük programına başlayacak olan Turan, Sivas merkezdeki  iki ayrı konferansı ile birlikte, Divriği, Gürün, Zara, Suşehri, Hafik ve Kangal ilçelerinde de “Destanlaşan Çanakkale” yi anlatacak. 27 Mart Perşembe günü Sivas programını tamamlayan Turan, aynı gece Ordu’ya geçerek 28 Martta burada konferansını verip İstanbul’a dönecek. Böylece yoğun Mart ayı programından sonra, Nisan başında da 4 günlük bir program için Erzincan’a gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde vereceği konferanslarla 2014 yılı Çanakkale programını tamamlayacak.

            Kutlu Doğuma ithaf olmak üzere “Peygamber’e Hürmet Harameyn’e Hizmet” adlı kitabını da kaleme alan Tarihçi Yazar Mustafa Turan, aynı yoğunlukta bu kez, yine Anadolu’nun dört bir tarafında “KUTLU DOĞUM” programlarına başlayacak.

            “Çanakkale’nin ne olduğunu önce bu milletin anlaması, ardından da nesillerine anlatması bir şeref borcudur” sözünü hatırlatan Turan, “eğer biz bir Tarihçi olarak bu zahmeti ihtiyar etmezsek, çok büyük bir vebal olmaz mı?” Diye soruyor. Çok yorucu olmakla birlikte bu aziz ve necip milletin, tarihine, kültürüne ve şehitlerine gösterdiği  vefaya şahit olmasının, kendisinin yorgunluğunu alıp götürdüğünü vurgulayan Tarihçi Turan, aynı keyfiyetin belki daha zengininin Nisan ayı boyunca “Kutlu Doğum”da Sevgili Peygamberimiz’e gösterilmesinin de, her türlü takdirin fevkinde olduğunu ifade ediyor. Allah kısmet ederse, gelecek yıl “Çanakkale Zaferi”nin 100. Yılı. Bu yılkinden daha da yoğun bir programın bizi beklediğini  belirtelim” diye de ilave ediyor.