NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de ramazan ayı süresince mahallelerde Vatandaşı sahura kaldıracak olan davulcuların bu yıl ki ücret tarifesi belirlendi.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık geçtiğimiz üç yıl içerisinde zam yapılmayan davulcuların ramazan ayı tarifesine bu yıl zam yaptıklarını belirtirken, Vatandaşların ramazan ayı süresince davulculara sağduyu içerisinde yaklaşmalarını istedi.

Davulcuların bir çoğunun her yıl bir ay süresince düzenli iş imkanı bularak evlerini geçindirdiklerini kaydeden Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, ülkemizin önemli bir geleneğinin canlı tutulması anlamında ramazan davulcularına mümkün olduğu ölçüde olumsuz yaklaşımlar içerisinde bulunulmamasını istedi.

Her üç yıldır ramazan davulcusuna 5+5 TL olarak üret belirlenirken bu yıl bu ücretin 5+10 TL olarak belirlendiğini söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, ramazan davulcusundan herhangi bir şikayeti bulunanların mahallelerinin muhtarlarına bu şikayetlerini mutlaka iletmeleri önerisinde de bulundu.