Derinkuyulu yazar Osman Aytekin'in Harman Zamanı isimli ilk öykü kitabı okuyucuyla buluştu.Roza Yayınları'ndan çıkan 115 sayfadan oluşan ve içerisinde 22 öyküye yer verilen kitapla ilgili konuşan Aytekin, Harman Zamanı'nın ilk öykü kitabı olduğunu, bu kitapta yaşadığı toprakları anlattığını söyledi.

 

İnsanların dün ile bugün arasında geçen bireysel ve toplumsal durumlarını ve olaylarını kaleme aldığı öykülerinde, insan hayatında bugünün kıymetini bilmekle beraber geçmişe bakmanın zaruretiyle geleceğe yön vermek gerektiğini ifade eden Aytekin, "Tecrübe dediğimiz olgulardan yararlanmanın bir zaruret olduğundan hareketle fertlerin kendilerini sorgulamalarına bir kapı aralamak istedim. Gün içinde olup bitenler, gürül gürül bir hayat, hikayenin içinde inceden yer buluyor. Bu yönüyle yaşanmışlık, olaylara tanıklık ön planda duruyor. Bir ömrün hüzünlü, sevinçli anları dile geliyor. Hikayelerde okunan insanımızın halleri" dedi.

 

Kitapta, Harman Zamanı, Yeraltı Dehlizinde, Kısmetse Dönerim, Kırık Denizlerde Sandalda Bir Yürek, Ah Öğretmenim, Bizim Murtaza'nın Halleri, 257 Sinan Arkadaşım, Güzellikler İçinde Giden Adam, Filiz Kız, Bir Sevda Tutulması, İğde Ağacı, Yıkım, Hülya Kuaförü, Kara Yusuf'un Aşkı, Meçhul Şahıslar ve Vaka-i Adiyeden Biri, Televizyon Çöpçatanlığı, Ölüp Ölüp Dirilen Adam, Hayatı Değiştiren Ölümler, Bir Gece Yarısı, Taşlıbel Cinayeti, İkinci Şubede Zor Saatler, Kuba Sokağında Bir Gece isimli hikayeler yer alıyor.

 

Aytekin'in edebi konularda inceleme ve araştırmalara dayalı yayınlanmış beş kitabı bulunuyor.