Yeni Akit gazetesi yazarı Hacı Yakışıklı 9 Temmuz 2016 tarihli yazısında ülkemizde solcu olarak bilinen bir çok sanatçıyı eleştiri yağmuruna tuttu.
 
İşte solcu sanatçıların gerçek yüzleri!
Adlı yazısında Yakışıklı solcu sanatçıları “İnsanlar Akdeniz’de ölürken, insanlık boğulurken, hayatında hiçbir zaman anne-baba diyemeyecek bir çocuk ülke ülke gezerken hani nerede ülkemin yıllarca “sesi çok çıkan” sanatçıları(!).. Hümanizm çığlığı atanlar nerede?.. Suriye’de 6 yılda 600 bin İNSAN öldü! Bunlar sizin HÜMANİZM sınırlarınız içine girmiyor mu?” şeklinde eleştirdi.
 
Bu eleştirilerden Zülfü Livaneli, Onur Akın, Selda Bağcan, Sabahat Akkiraz, Mahsun Kırmızıgül, Sezen Aksu, İlkay Akkaya,  Ferhat Tunç, Volkan Konak, Grup Yorum ve Avanos’ta yaşamının bir bölümünü sürdüren sanatçı Edip Akbayram da nasibini aldı.
 
Sanatçıları yaptıkları hümanizm içeren şarkıları üzerinden eleştiren Yakışıklı, aynı duyarlılığın neden Suriye’de ölen insanlara gösterilmediğini sorguladı.

Yakışıklı, Sanatçı Edip Akbayram’ı eleştirirken “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” diye gür sesle haykıran EDİP AKBAYRAM, Suriye için tek cümlen var mı, yoksa eşkıyaların hükümdarlığına özde değil sözde mi karşısın?” diye sordu.
 
Şimdi söz sırası sanatçılarda. Bakalım Hacı Yakışıklı’yı ciddiye alıp cevap verecekler mi yoksa sessiz mi kalacaklar?
Bunu çok kısa zamanda göreceğiz.


Avanos Gazetesi