Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,Göreme Belediyemiz olarak Ramazan ayı boyunca her Perşembe günleri kasabadaki tüm camilerde vatandaşlarımıza ve her Cumartesi günü akşamları da Göreme’li esnaflarımıza turizmcilere ve yerli yabancı turistlere Osmanlı Şerbeti ikramında bulunduk.

 

Gerek Göremeli hemşerilerimizin gerekse turizmcilerin bu uygulamadan duydukları memnuniyet bizleri de mutlu kılmıştır.

Bu vesile ile hem meşhur tarihi Osmanlı şerbetimizi yaşatıyoruz hem de Göremeli gençlerimiz ve çocuklarımıza Ramazan akşamlarıyla bu manevi günlerin unutulmaz tadını ve lezzetini yaşatıyoruz ayrıca Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini de yerli yabancı konuklarımıza Yaşatıyoruz dedi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında, öncelikle tüm Müslüman kardeşlerimin Kadir gecesini kutluyorum dedi ve yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde şu öneride bulundu.

Osmanlı mutfağının geleneksel içeceği şerbetler, hem sağlıklı hem de serinletici. Tatlı ihtiyacını gidererek yeme isteğini azaltan çeşit çeşit şerbetler, sıcak bayram günlerinde ikramların baş tacı olmasını dileyen Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil “gelin bu bayram misafirlerimize baklava, kadayıf gibi ağır tatlılar yerine meyveli veya sütlü tatlılar ikram edelim. İkramlarımıza hem buz gibi hem de tatlı şerbetler ekleyelim.” önerisinde bulundu.

 

Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş şerbetlerin de tatlı, bir o kadar da sıvı ihtiyacını karşılayan mükemmel besinler olduğunu unutmamalıyız.Çok çeşitli meyvelerle yapılabilen  şerbetlerin, daha az kalorili ve daha hoş aromalı olduğu aşikar dedi