Göreme Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 11.’su düzenlenecek olan Geleneksel Yemek Festivali 07 Ekim tarihinde yapılacak.

 

11. Kapadokya Geleneksel Kapadokya Yemek Festivali 07 Ekim tarihinde düzenlenecek. Festival bu yıl Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği’nin işbirliğinde düzenleniyor. Her yıl düzenlenen konseptten daha da farklı olarak düzenlenecek olan bu yıl ki festivalde katılımcılara yine yemek sınırlaması getirilmiyor. Önceki yıllarda düzenleme kurulu tarafından belirlenen yemeklerin yarıştığı festivalde, bu yıl yine üst başlıklarda yarışılacak. Çorba, Ana Yemek ve Tatlı olarak adlandırılan üst başlıklarda katılımcılar istedikleri alanda istedikleri yemeği yapabilecek. Yarışmada dereceye girenlere ise 1000 TL’ye kadar para ödülü verilecek.

 

11. düzenlenecek olan festivalde çok zengin bir içerik yer alıyor. Sabah saatlerinde başlayacak olan yarışmanın ardından, Kırşehir davul zurna ekibi gösterisi, resim ve fotoğraf sergisi, mehter takımı gösterisi, âşıkların atışması, fotoğraf gösterimi, ikram yemeklerinin dağıtılması, yarışmalarda dereceye giren ve destek verenlere onur plaketi töreni gibi etkinlikler yer alacak. Festival akşam saat 19.00’da Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz konseri ile son bulacak.

 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu yıl 11. düzenlenecek olan festivalin çok büyük gayretlerle hazırlandığını, festivalin artık bölgesel hale gelme yolunda ilerlediğini söyledi. Cingil; “Festivalimizi bu yıl destekçi işbirlikçilerimiz ile birlikte daha profesyonel hale getirdik. Türkiye Aşçılar Federasyonu, Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği ile birlikte daha zengin bir hale getirdik. Yemek işinin hem ustaları hem de hocaları bu işin içinde artık. Çok güzel bir çalışma süreci oldu. Yemek Festivalin artık Göreme’ye mal olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin Türk Patent Enstitüsü’nden isim tescilini aldık. Bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Onların özverili çalışmaları sayesinde daha fazla yol aldık” dedi.