Nevşehirli yatırımcı Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Yaşar Eroğlu ile usta aktör Hakan Ural gençlere altın tavsiyelerde bulundu.

"AT ARABASIYLA HURDA TOPLARDIK"

Çeşitli nedenlerden ötürü 13 yaşlarında ailesiyle İstanbul'a geldiğini ve daha o yaşlarda hayata atıldığını ifade eden Yaşar Eroğlu, "At arabasıyla İstanbul'da hurda toplardık, okula gidemediğim için okuma yazma bilmezdim. Hurda toplarken İstanbul içerisinde sık sık kaybolurduk. Nerede olduğumuzu bankaların şube tabelalarına bakarak anlardık. Ama hiç bir zaman pes etmedik. Daima mücadele ettik. İşlerimiz bu azim ve kararlılığımızla günden güne büyüdü" diyerek iş hayatının zorluğunu ve gençlerin asla pes etmemeleri gerektiğini vurguladı.

"BAZI KARANLIK ÇEVRELER DİYORDU Kİ..."

"Geçmişten günümüze Türkiye'nin büyük işler başarmasını engellemek üzere, dış mihraklar tarafından planlanan temel düşünce buydu. Tabiri caizse 'Türkiye 40 kilonun altına inmesin, ama 51 kilonun'da üstüne çıkmasın.' Sabit bir Türkiye modeli isteyen dış mihraklar günümüzde, Türkiye'nin büyümesinden hoşnut değiller. Geçmişte, iş dünyasında kurdukları elit düzenleri ve rekabetsiz piyasada pasta payları bölüştükleri o günler artık geride kaldı. O sebeple Türkiye'nin istikrarına ve kalkınma hamlelerine karşı çıkıyorlar. Biz Türk işadamı olarak, memleketimizin kalkınması için büyük mücadeleler vermekteyiz" ifadelerini kullanan Eroğlu, Anadolu'da yetişen ve gelişen milli sermaye ile kurulan şirketlerin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

"ESKİDEN SIFIR'I BİR YAPMAK KOLAYDI"

"Rekabetin az olduğu yıllar, sektörel anlamda bir çok pazarın daha kurulmadığı yıllarda sıfır'ı bir yapmak kolaydı. Ancak bu gün sıfır'ı bir yapmak zor, biri iki yapmak daha zorlaştı. Biz metal geri dönüşüm sektörüne ilk girdiğimiz yıllarda bir çok kavram daha bilinmiyordu. O yıllar sosyal güvence (sigorta) kavramının ne olduğunu bilen yoktu. Çalışanlara sigorta sorduğunuz zaman 'yenilir mi içilir mi' şeklinde cevaplar alıyordunuz. Bundan 25 sene önce başımdan geçen bir olayı sizlere aktarmak istiyorum; Nevşehir'de bizim köyümüzde ikamet eden eniştem, traktörünü yenilemem için benden ricada bulundu. Bizde kendisine yardım olmak için işlemlere başladık. Eniştem elindeki buğdayını,arpasını, nohudunu satmış. 'Enişte ne yaptın?' dedik. 'Tarladaki mahsulü sattım' dedi. 'Peki parayı ne yaptın?' 'Buğdayın içine sıkı sıkı sarıp gömdüm. Bahara doğruda gömdüğüm yerden çıkarıp traktörü yenilemek üzere kullanacağım.' Bizde kendisine, 'Enişte yanlış yapmışsın, enflasyon o parayı yer bitirir' dedik. Hiç unutmuyorum bize ne dedi biliyor musunuz? 'Nereye bitiriyor ya, ben kaç kat eşyaya sardım o parayı, nereye yiyip bitiyor?' cevabını vermişti. Ama geçen yaz köye gittiğimde eniştem dolar, euro kurlarını takip ediyordu. Nereden nereye dediğimiz bu süreci çok iyi okumalıyız." şeklinde geçmişten günümüze ticari tecrübelerini gençlerle paylaşan Eroğlu, globalleşen dünyaya gençlerin daha çabuk ayak uydurduğunu ve gençlerin bu olumlu özelliklerini ticari anlamda kullanabileceklerini ifade etti.

"TÜRKİYE'DE ŞÖHRETTE HUZUR BULAMAZSIN"

Program esnasında sosyal medyadan gelen soruları cevaplayan, usta oyuncu Hakan Ural gençlere altın tavsiyelerde bulundu. "Geçmişte belli tavizler vermeden insanlar bir yerlere emekleriyle ulaşabiliyorlardı. Fakat bu gün, sanat dünyasında çok enteresan bir durum hakim. Para ve şöhret insanların tek gayeleri olmaya başladı. Ben gençlerimize araştırmacı olmalarını ve olaylara tek yönlü bakmamaları tavsiye ediyorum. Şöhret televizyondan gördüğünüz o süslü dünyadan ibaret değil. Bu işin birde mutfak kısmı var. Büyük çekişmelerin, rekabetin had safhada olduğu bir dünyadan bahsediyoruz. Bu dünyada ayakta kalabilmenin tek yolu, sağlam adımlar atabilmek ve kişisel duruşlarınızdan asla taviz vermemektir" ifadelerini kullanan Hakan Ural, gençlere daha dikkatli olmalarını ve araştırmacı olmalarını öğütledi.

"BAZI AYDIN VE SANATÇI GEÇİNENLER TOPLUMU YANLIŞ YÖNLENDİRDİ"

"Siyasi görüşü ne olursa olsun, bizim tek derdimiz vatandır. Bizim gidecek başka memleketimiz yok. Bunu görmezden gelip siyasi amaçlar içerisine girerek, sanat camiasını domine etmeye çalışan bazı aydın geçinen kesim, hep bu noktada büyük hataya düşüyor. Düşünsenize yaptıkları dizilerle, filmlerle dünyanın parasını götürüyorlar, sonra kalkıp parasıyla sefa sürdükleri sistemi eleştirmek için meydanlara çıkıyorlar. Böyle bir tutarsızlık dünyada görülmemiştir" diyerek sanat camiası içerisindeki elit tabakaları eleştiren Hakan Ural, "Ben 48 yaşındayım. Tüp kuyruklarını, Sana kuyruklarını, insanların sağ-sol görüşler nedeniyle mahalle değiştiremedikleri dönemleri yaşadım. 25-30 Yaşlarındaki gençler o dönemleri yaşamadıkları için, bazı şeylerin farkında değiller. Her şeyi laylaylom sanıyorlar. Ama bu gün ülkenin geldiği kalkınmışlık ve ferah düzeyine bir bakın. Eskiden işsizlik sorunu vardı bu gün iş beğenmemezlik sorunu ortaya çıktı, eskiden mahrumiyetler çoktu, bu gün insanlar standart beğenmemeye başladı" sözleriyle yeni jenerasyonun çok çabuk yönlendirilebildiğine dikkat çekti.

"BENİM BABAM CHP'Lİ, AMA BEN AK PARTİ'YE OY VERDİM"

"AK Parti bu ülkenin geleceğine, geçmişte olduğu gibi yüzde yüz katkı sağlayacak partidir. Farkındalığı olan, vatanını milletini seven insan, bu ülkenin geleceği için AK Parti'ye oy vermelidir' dedim. Ne anam kaldı, ne avradım kaldı, ne kızım kaldı. Sırf bu yüzden sosyal medya hesaplarımı kapattım. Ama bu insanlar sistemin ekmeğini yiyip, sisteme küfreden insanlar. Benim hiç bir şekilde kimseden bir menfaatim yok. Ben bu vatana millete hayırlı olduğu için AK Parti'yi destekliyorum" diyen Usta Sanatçı Hakan Ural, gençleri bu noktada stratejik düşünmeye, memleketin hayrı ve selameti için çaba sarf etmeye davet etti.

Bir buçuk saat süren program, iş dünyası ve sanat çevrelerinde büyük yankı uyandırdı.
www.yeniakit.com.tr