Bir Hollywood ekibi daha, çekimler için Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor.

Yönetmenliğini Joseph Ruben’in üstlendiği Hollywood yapımı “The Mountains and The Stones”un bir bölümü Kapadokya’da çekilecek. Filmin Türkiye’deki çekimlerine Anka Film destek veriyor. Başrollerinde Hera Hilmar, Michiel Huisman, Josh Hartnett ve Haluk Bilginer‘in yer aldığı The Mountains and The Stones filminin 650 kişilik ekibi Ürgüp’te konaklayacak. Ağırlıklı olarak Aksaray Güzelyurt'ta yapılacak çekimlerin haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

Filmin başrol oyuncularından Hollandalı Michiel Huisman, Game of Thrones dizisi, Wild ve World War Z filmlerindeki rolleriyle tanınıyor. Genç oyuncu Hera Hilmar  ise Anna Karenina ve Da Vinci’s Demons filmlerinde rol almıştı. ABD’li oyuncu Josh Hartnett, Black Hawk Down ve Pearl Harbor filmleriyle öne çıkarken, ABD’li yönetmen Joseph Ruben’in yönettiği filmler arasında Julia Roberts’ın başrolünde oynadığı Sleeping With The Enemy ile The Forgotten bulunuyor.

The Mountains and The Stones, Birinci Dünya Savaşı yıllarında idealist Amerikalı bir hemşire ile bir Türk subayı arasındaki aşkı anlatacak. 
Anka Film’in yapım desteği verdiği “The Mountains and The Stones”un çekimlerinin Kapadokya’da yapılması kesinleşti. Yönetmenliğini Joseph Ruben’in üstlendiği “The Mountains and The Stones”ta başrolleri Hera Hilmar, Michael Huisman, Josh Hartnett ve Haluk Bilginer paylaşacak. 

Yapımcılar ise Alinur Velidedeoğlu, Güneş Çelikcan, Stephen Brown ve Merve Zorlu olarak açıklandı. 

Yaklaşık 650 kişilik film ekibinin, bölgenin ekonomisine ve tanınırlığına da katkı sağlaması bekleniyor.


“The Mountains and The Stones” filminin başrol oyuncularından biri de Haluk Bliginer.