Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nevşehir Belediyesi 6. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri 27 Kasım 2015 Cuma günü düzenlenecek bir törenle verilecek. Türkiye’nin yanı sıra 39 ülkeden 695 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 2 bin 525 fotoğraf ile katıldığı yarışmanın konusu manzara olarak belirlenmişti.

Nevşehir Belediyesi’nin fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif bir şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak amacıyla bu yıl 6. si düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında, dereceye girenlere ödülleri ,27 Kasım 2015 Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek bir törenle verilecek.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı Nevşehir Belediyesi 6. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasına katılan eserler, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Marmara Üniversitesi GSF Fotoğrafçılık Bölümü’nden Doç. Emre İkizler, AFITAP ve FSK ’dan Yücel Demir, Kayseri UFAD ’dan Ahmet Özçelik, KAFSİD ’den Nurettin Mantar, Aksaray AKFOD ’den Fahri Tunç ve Niğde NİFOD YK Başkanı Mustafa Doğan Şahiner’ den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilmişti.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında, birinciliği Hong Kong’dan yarışmaya katılan Lai Sing Sham birinciliği elde etmesine karşın, sanatçının aynı fotoğraf ile başka bir yarışmada derece elde etmesinin belirlenmesi üzerine yarışmadan diskalifiye edildi.

Törende, ikincilik ödülü olarak Gümüş Madalya Konya’dan Serkan Daldal’a ve üçüncülük ödülü olarak da belirlenen Bronz madalya Aksaray’dan yarışmaya katılan Berat Arıbaş’a takdim edilecek.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törende, yarışmaya dereceye giren sanatçıların eserleriyle birlikte mansiyon elde eden 6 eser ve jüri tarafından sergilenmeye layık bulunan 39 eser de fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak.