Nevşehirli Gazeteci Yazarlar Oğuz Özdem ile Osman Aytekin Kayseri ili Tomarza İlçesinde öğrencilere hitap ettiler.
Kayseri Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürünün daveti üzerine Tomarza Kültür Merkezinde Gazeteci Yazar Oğuz Özdem öğrencilere ‘Başarmak’ üzerine sunum yaptı. Oğuz Özdem, “Başarmak için önce inanmak gerekir. Bunu sevgiyle yapacaksınız. Sevmeden hiçbir şey başarıya ulaştırmaz. Bazen bir işi başarmak üzerine mücadele edersiniz tam da başaracağınız anda çok az bir şey kalır işte o anda bırakıverirsiniz. İşte o anda da azimli olmanız gerekir. Başarı tam inanmakla, çok çalışmakla gelir. Başarıya inandığınız takdirde yenemeyeceğiniz hiçbir engel yoktur. Örneğin TEOG sınacını da gözünüzde fazla büyütmeyin iyi çalıştığınız takdirde mutlaka başarılı olacaksınız” dedi.
Gazeteci yazar Osman Aytekin’de ‘Okuma’, ‘Yazma’ ve ‘Okuma Alışkanlığı Kazanma’ konulu söyleşide bulundu. Osman Aytekin yaptığı konuşmada okumanın önemi üzerinde durarak, “Her Kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları sunar. Ülkemizin önemli sorunlarından birisi kitap okumamaktır. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için; kitaplara önem verin, sistemli okuyun, evde ve okulda kitaplar masanın üzerinde dursun, kalıcı ve faydalı kitapları tercih edin. Kitap okumada seviye önemlidir. Dijital ortamdan uzaklaşın, okuma saatleri belirleyin, kitap listeleri oluşturun. Okul idarecileri de kitap okuma etkinlikleri oluşturarak kitap okuma alışkanlığı kazanmaya katkılar sağlayabilir” dedi.
Söyleşi sonrası Gazeteci yazar Oğuz Özdem ile Gazeteci Yazar Osman Aytekin Salon Yayınlarından yeni çıkan kitaplarını öğretmen ve öğrencilere imzaladılar.