Keçiören Ramazan etkinlikleri kapsamında, Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve MHP Keçiören İlçe Başkanı Alparslan Doğan, Nevşehir İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Canlı Nevşehir Kültür Evi açılışını gerçekleştirdi.

Nevşehir Kültür Evi açılışı sonrasında konuşan Mehmet Eren, Nevşehir’in kültürel değerlerinin Keçiören’de yaşatıldığı Ramazan etkinliğinde desteğine esirgemeyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a teşekkür plaketi takdim etti... Mehmet Eren, Nevşehirliler gecesinde kendilerini yalnız bırakmayan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe'ye de ayrıca teşekkür etti. 

TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ KEÇİÖRENLİLERİ MEST ETTİ

Kalaba Kent Meydanında düzenlenen Ramazan etkinliğinde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Nevşehir Kültür Evi’nin açılışını, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve MHP Keçiören İlçe Başkanı Alparslan Doğan, Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren, Nevşehir İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Canlı ile birlikte gerçekleştirdi.
Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Hacivat Karagöz gölge oyunuyla başlayan etkinlik, çocukların ve ailelerin eğlenceli vakit geçirdiği birbirinden farklı gösterilerle devam etti. Daha sonra Nevşehir yöresi mahalli sanatçılardan Sıla Can’ın sahne aldığı muhteşem Türk Halk Müziği konseri ise Keçiörenlilere coşkulu bir gece yaşattı. Konser öncesinde Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a teşekkür plaketi takdim etti.

“BİR OLALIM, İRİ OLALIM DİRİ OLALIM; GELİN CANLAR HEP BERABER OLALIM”

Başkan Altınok, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Her bir ilçesi ve beldesi tarih kokan, medeniyet kokan güzel Nevşehir’i konuk ettik. Nevşehir, dünyanın merkezidir. Nevşehir, Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin de memleketidir” dedi.
Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünyanın her tarafından insanların gezmek ve görmek için geldiği güzel bir şehrimizdir Nevşehir. Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli ile başlar. Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli, Anadolu’nun kapısını çalarken Ahmet Yesevi’den feyz almıştır.
Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin insana değer veren öğretileri bizim sigortamızdır, varoluş nedenlerimizdir. Ne diyor Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli, ‘Bir olalım, iri olalım diri olalım; gelin canlar hep beraber olalım.’ Bu değerler, manevi kalelerimiz ve kolonlarımızdır. Nevşehirliler bugün de bu değerleri yaşatmaktadır.”

MİLLETVEKİLERİ VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Altınok, Nevşehir’in kültürel değerlerinin Keçiören’de yaşatıldığı Ramazan etkinliğine konuk olan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile dernek ve federasyon başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.

MENEKŞE: BELEDİYE BAŞKANI DENİLDİĞİNDE AKLA İLK OLARAK TURGUT ALTINOK GELİYOR

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe etkinliğe katılan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türk toplumunun geleneklerinin ve göreneklerinin dünyadaki önemine değindi. Menekşe, “Bizim kültürümüzü bütün dünya ile karşılaştırdığımızda farkımız ortaya çıkıyor. Bizim kültürümüz insana değer veren, mazlumun yanında olan bir güzelliğe sahiptir. Bugün Keçiören’de bu kültürün yaşatılmasına vesile olan Turgut Altınok’a teşekkür ediyorum. Ankara’da belediye başkanı denildiğinde akla ilk olarak Turgut Altınok geliyor. Türkiye’ye mâl olmuş ve kalitesiyle, duruşuyla alkışı fazlasıyla hak ediyor. Turgut Başkan, çok yönlü, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olarak hizmet etmeye devam ediyor. Ben vatandaşlarımızın Turgut başkanımıza sahip çıkacaklarına inanıyorum. Bu vesileyle Ramazan ayının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ AÇIKGÖZ’DEN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Etkinlikte, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Açıkgöz, “Dünyanın sevgi ve kardeşliğe en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde mübarek Ramazan-ı Şerif hayırlara vesile olsun. Bu güzel etkinliği düzenleyen Keçiören Belediye Başkanımız Turgut Altınok’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.