53.Ulusal 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Ve Kültür Sanat Etkinlikleri Çerçevesinde Düzenlenen; Kısa Öykü Yarışması Şartnamesi de belli oldu.
15-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında Hacıbektaş’ta yapılacak olan Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde  Kısa Öykü yarışması düzenlendi. Yarışma konusu; Hacı Bektaş Veli Öğretisinde, adalet, dürüstlük anlayışı olarak belirlendi.
Yarışmaya katılma koşulları; Yarışmaya katılacak öykülerin yayınlanmamış ve daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olması, Öykülerin ‘’kısa öykü’’ kapsamında olması, Öykülerin daktilo veya bilgisayarla yazılmış olması gerekmekte, Her yarışmacı ancak bir öykü ile katılabilir, Yarışmacılar öykülerinde açık isimlerini değil rumuz kullanacaklar, Her öykü dört nüsha olarak düzenlenecek. Öyküler Ayrıca Cd’de gönderilecek.
Yarışmacılar ad, soyadı, özgeçmişi ve tebligat için açık adresi ve telefonu yazarak bir zarfa koyup zarfı kapatacaklar ve üzerine rumuzunu ve öykünün adını yazacaklar, üzerine yine sadece ‘’Rumuzu’’ yazılı ikinci bir zarfa öyküyü koyarak kapatacaklar. Her iki zarfı üçüncü bir zarfın içine koyarak 17 Haziran 2016 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edecekler. Posta yolu ile gönderecek yarışmacıların bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerilir.
Usulüne göre teslim edilmiş öykü zarfları ile rumuz zarfları ayrılarak öykü zarfları 01 Temmuz 2016 tarihine kadar seçici kurul üyelerine ayrı ayrı teslim edilecek. Seçici kurul üyesi kendisine gönderilen öyküleri değerlendirerek sonuç raporunu en geç 01 Ağustos 2016 tarihine kadar Hacıbektaş Belediye Başkanlığı’na gönderecekler. Gelen bu değerlendirmeleri Hacı Bektaş Veli Anma Kurulu açarak dereceye girenleri belirleyecek, belediyenin internet sitesinden duyurulacak.