Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Kulüpler Halkoyunları yarışması 01.03.2014 tarihinde Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda saat 10’da yapıldı.

Nevşehir’imizin kültürel değerlerinin yaşatılmasında hassas davranan ve bu konuda şehrimizin lokomotifi konumundaki Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları ekibi de tamamı Üniversite öğrencilerinden oluşan ve Nevşehir yöresine ait oyunlarını geleneksel dalda sergileyerek birinciliği elde etti.

Nevşehir’imizi kulüpler şampiyonasında temsil edeceklerini belirten Halkoyunları ekibi hocası Aysun Akpınar yapmış olduğu açıklamada, Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübümüzün ortaya koyduğu vizyon ve stratejiye uygun olarak Nevşehir’imizin kültürel değerlerinin tanıtılmasında ve icra edilmesinde üzerimize düşen görevi yapacağız dedi.

Yarışma sonunda tüm takımları tebrik eden Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, küreselleşmeye çalışılan bu dönemde yapılan bu organizasyonların çok önemli olduğunu belirtti.

Taşğın, bu bizim en önemli kültür desenimizdir, unutmamak ve unutturmamak gerekir dedi.