Sosyal belediyecilik alanında etkin hizmetler yürüten Nevşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında birbiri ardına gerçekleştirdiği çeşitli aktivitelerle bu alanda da ciddi çalışmalar yapmayı sürdürüyor.
Türkiye’nin örnek kültür ve sanat merkezlerinden birine sahip Nevşehir’de, kültürel ve sanatsal gelişmişliği daha üst düzeye taşıma kararlılığını  içerisinde  Bağlama, Ney, Keman, Kanun ve Gitar-Müziksel İşitme ve Nota kursunun yanı sıra halk oyunları eğitimlerine  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliği yapıyor.
Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği koro çalışmalarının da aynı şekilde gerçekleştirileceği Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde  ayrıca Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarına Korist olmak isteyenler, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne başvuruda bulunabilecekler.
2016-2017 eğitim döneminde 8 ve üst yaş grubu her vatandaşın başvuruda bulunabileceği müzik eğitimlerine başvuru yapmak isteyenler, Sümer Mahallesi Millet Caddesi üzerindeki  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne şahsen başvuruda bulunabileceği gibi, internet üzerinden de https://goo.gl/forms/rvJtgIo048R2yud32 adresi üzerinden başvuru yapabilecekler.