Adana Devlet Tiyatroları tarafından Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Matruşka adlı tek perdelik tiyatro oyunu sergilendi. 2 seans halinde sergilenen oyunun  gündüz seansına cezaevindeki hükümlü-tutuklular, kurum amirleri ve personeli; akşam seansına ise Nevşehir’de ki üst düzey bürokratlar, adli ve idari  kurum amirleri, kurum personeli, personel yakınları ve hükümlü-tutuklular katıldı.
 Gökhan Doğan ve Derya Keyf’in rol aldığı kadın erkek ilişkilerini mizahi bir dille anlatan, iki kişilik romantik komedi oyunu seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.
 İlk seansta mahkumlar tarafından büyük bir beğeni ile izlenen oyun  sonrasında, Saç Sakal Kesimi Kursunu başarıyla tamamlayan hükümlü-tutuklulara kurum müdürü Ali Başekin tarafından kurs bitirme belgeleri verildi. 
 Oyunun 2. Seansına Nevşehir Valisi sayın Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı sayın Osman Nuri Güler, Garnizon Komutanı sayın Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı sayın Hasan Ünver, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı sayın Sinan Akdoğan, Baro Başkanı sayın Fahri Korucu, İl Emniyet Müdürü sayın Mehmet Yüksel, Cezaevi Savcısı sayın İbrahim Köstekçi Nevşehir de görev yapan savcılar, kurum personeli ve personel yakınları katıldı.  Gösteri sonunda Vali sayın  Mehmet Ceylan ve Cumhuriyet Başsavcısı sayın Osman Nuri Güler tarafından oyuncular, Gökhan Doğan ve Derya Keyf’e cezaevinde hükümlü-tutuklular tarafından üretilen çiniler hediye edildi.
 Vali sayın Mehmet Ceylan; Adana Devlet Tiyatrolarına ve oyunculara,  neşeli ve güzel bir akşam yaşattıkları için teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.
 Cumhuriyet Başsavcısı sayın Osman Nuri Güler; bu kısıtlı dünyalarında hükümlü-tutuklulara farklı bir renk kattıkları, çok güzel dakikalar yaşattıkları ve böyle güzel bir gösteri sundukları için oyunculara ve bu etkinliğin hazırlanmasında katkısı olan kurum personeline teşekkür etti.
 Adana Devlet Tiyatroları Müdürü Oyuncu Gökhan Doğan; burada bulunmaktan onur duyduklarını, bu tür aktiviteleri arttırarak devam ettirecekleri sözünü vererek herkese teşekkür etti.